«Πως περνάνε οι Έλληνες με τα δισεκατομμύρια μας;»

Με τίτλο «Πώς τα περνάνε οι Έλληνες με τα δισεκατομμύρια μας;» η λαϊκή εφημερίδα Bild, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, αναφέρεται στην ελληνική καθημερινότητα μετά τις περικοπές. Η προκλητικότητα του άρθρου περιορίζεται όμως μόνον στον τίτλο, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του εξηγεί απλά πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα....

Αναφέρεται καταρχήν στα μέτρα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι πρόκειται για το σκληρότερο πρόγραμμα περικοπών στην ιστορία της χώρας και στους φόβους για χρεοκοπία: «Η Ελλάδα κάνει περικοπές μέχρι τελικής πτώσης. Οι Έλληνες ξοδεύουν πλέον ελάχιστα, τα καταστήματα κάνουν λόγο για μείωση του τζίρου κατά 13%, ενώ ο πληθωρισμός κατέγραψε ήδη ρεκόρ 13ετίας. Τα καταστήματα κλείνουν, τα εργοτάξια ερημώνουν, οι επιχειρήσεις απολύουν και η ανεργία κινδυνεύει να εκτιναχθεί στο 20%».

Στη συνέχεια οι συντάκτες του δημοσιεύματος περιγράφουν τις εικόνες που αντίκρισαν στην Αθήνα, τα πολλά «Ενοικιάζεται» και καταγράφουν δηλώσεις πολιτών που συνάντησαν στο δρόμο, οι οποίοι περιγράφουν, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία, πόσο δύσκολη έχει γίνει η κατάσταση.

nooz.gr