Εμπρηστής ο εθελοντής πυροσβέστης


Εθελοντής δασοπυροσβέστης συνελήφθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, με την κατηγορία ότι είναι ο δράστης εννέα εμπρησμών στο νησί κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 38χρονος έδειχνε πάντα υπερβάλλοντα ζήλο στην κατάσβεση των πυρκαγιών που ο ίδιος είχε βάλει και, φυσικά, ήταν ο πρώτος που βρισκόταν στον τόπο όπου εκδηλώνονταν οι φωτιές.

Οταν ομολόγησε τους εμπρησμούς και τον ρώτησαν γιατί το έκανε, φέρεται να είπε ότι ήθελε να δείξει έργο με την ελπίδα ότι μπορεί να τον προσλάμβανε ο Δήμος Κέρκυρας...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο..........
κατηγορούμενος δεν είχε μόνιμη δουλειά και εργαζόταν περιστασιακά ως σεκιούριτι σε καταστήματα της Κέρκυρας.

Η σύλληψή του έγινε προχθές το βράδυ, ύστερα από άλλον έναν εμπρησμό σε δασική έκταση στον Δήμο Θιναλίων. Η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις και τέθηκε υπό έλεγχο λίγες ώρες μετά την εκδήλωσή της.


Εξεταζόμενος δεν άργησε να ομολογήσει ότι ο ίδιος είχε βάλει τη φωτιά, καθώς και άλλες οκτώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι προηγούμενες φωτιές είχαν ξεσπάσει πριν από περίπου 15 ημέρες, αλλά καμία δεν είχε πάρει πολύ μεγάλη έκταση. Είχαν τεθεί όλες υπό έλέγχο, λίγες ώρες αφότου είχαν εκδηλωθεί.


Ορίστηκε δικάσιμος για τον Φεβρουάριο του 2011 και αφέθηκε ελεύθερος.