Έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό τεθωρακισμένων χωρίς όμως πυρομαχικά.

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλο

Δια της προσωπικής του ιστοσελίδας

Του Λεωνίδα Ορφανουδάκη

Το μεγαλύτερο αριθμό τεθωρακισμένων στην Ευρώπη διαθέτει η Ελλάδα, χωρίς όμως αυτά να έχουν επαρκή πυρομαχικά.

Το 2003 και 2005 οι Έλληνες ήθελαν να αγοράσουν όχι μόνο τα 350 Leopard 2, αλλά και τα ανάλογα πυρομαχικά όμως, εξαιτίας του ανοδικού κόστους, το θέμα των πυρομαχικών δεν συμπεριλήφθηκε στα συμβόλαια. «Γεγονός πάντως είναι ότι μέχρι σήμερα τα 353 υπερσύγχρονα Leopard 2 τεθωρακισμένα του ελληνικού στρατού δεν διαθέτουν πυρομαχικά, πράγμα που εκμηδενίζει την αξία τους», δήλωσε στην εφημερίδα ο Περικλής Ζορζοβίλης, επικεφαλής του ινστιτούτου αναλύσεων ασφάλειας και άμυνας.

Αυτή είναι η είδηση και εγώ νομίζω πως ο κ. Ζορζοβίλης που πιθανόν αμείβεται από το Υπουργείο σας αποκαλύπτει σε αυτήν κάτι που θα έπρεπε να είναι αυστηρά απόρρητο κρατικό μυστικό !!!

Αλλά εμένα αλλού είναι το θέμα μου . Αγόρασαν λέει τα Άρματα αλλά δεν αγόρασαν τα Πυρομαχικά και έτσι τα............ Άρματα είναι μόνο για Παρελάσεις ή έστω για να ρίχνουν που και που καμιά Πύλη !

Να υποθέσω ότι οι προμηθευτές ΑΡΜΑΤΩΝ έδιναν μεγαλύτερες προμήθειες από τους προμηθευτές ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ή τι άλλο ;

Αγόραζαν δηλαδή τουφέκια αλλά δεν αγόραζαν σφαίρες !!!

Καλά δεν μπορούσαν να αγοράσουν μερικά όπλα λιγότερα για να περισσέψουν χρήματα για να αγοράσουν και σφαίρες για όλα ; Ή τρελοί ήταν ή ο προμηθευτής των πυρομαχικών δεν είχε βρει τις άκρες του ή έστω οι προμήθειες όπλων είχαν καλλίτερες άκρες ! Εγώ δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο .

Που είσαι βρε Βρασίδα καλέ μου άνθρωπε να σου πέσει το σαγόνι ! ( Βράσιδας αν θυμάμαι καλά ήταν ο αφελής πολίτης στα χρονογραφήματα του Δ. Ψαθά)

Είναι να τρελαίνεσαι !

Κε Υπουργέ αν δεν το ήξερες ,(σήμερα την διάβασα και εγώ την είδηση στο TVXS και ξέχασα και τη γιορτή της κόρης μου ), αν δεν σου το είχαν πει και δεν το είχες μάθει σήμερα που το έμαθες τι σκοπεύεις να κάνεις ; Δεν υπάρχουν στρατοδικεία ή έφταναν (που πάντα φτάνουν ) πολύ ψηλά οι μίζες και θα θεωρηθεί πολιτική η δίωξη ! Είναι και αυτή η χρονικά (το 2003 και 2005) περίεργή συγκυρία που αγγίζει και τα δύο κόμματα . Πάντως περιμένω και ελπίζω να μου αποδείξεις πως είχες τη στόφα για αρχηγός και εγώ έκανα τότε λάθος . Κάθε μέρα ακούμε και διαβάζουμε για τόσο μεγάλα και φοβερά σκάνδαλα που κοντεύουμε να πάθουμε , (αμνησία ανοησία) , ανοσία ήθελα να πω , αλλά αυτό το σκάνδαλο κατά τη γνώμη μου αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ !

Άκου αγόραζαν όπλα αλλά δεν αγόραζαν σφαίρες . Αυτό στην Κρήτη δεν το κάνουμε ποτέ . Δεν το κάνουν ούτε αυτοί που αγοράζουν όπλα για τα πανηγύρια . Η συναλλαγή πάντα είναι το μπιστόλι και τόσα κουτιά σφαίρες . Αυτό δεν το έκανε μόνο ο τρελός του χωριού μου και τον κορόιδευαν μέχρι που πέθανε . Άκου αγόραζαν λέει όπλα για να προστατεύσουν την Πατρίδα αλλά δεν αγόρασαν σφαίρες . Στις φυλακές ή στα τρελάδικα όλοι όσοι υπόγραψαν αυτές τις προμήθειες . Και ονόματα ! Τα ονόματα Υπουργέ . Όχι πως έκλεψαν , αρχικά , μόνο ότι αυτοί υπόγραψαν τέτοιες συμβάσεις ! Μην τους δούμε και Τοπάρχες στις προσεχείς εκλογές . Όχι ότι ξέρω κάτι αλλά λέω τώρα .

Ευχαριστώ για την υπομονή σας να με διαβάσετε .

Το μήνυμα μου αυτό θα το αναρτήσω και στο διαδίκτυο

Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Υ Γ

Πολύ θα ήθελα να μάθω και αν ο κ. ο Περικλής Ζορζοβίλης αμείβεται από εμάς και με πόσα για να ξεβρακώνει έτσι την άμυνα μας .