Νέα απάτη κυκλοφορεί στο internet!


Μία νέα περίπτωση εξαπάτησης κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα e-mail πολλών χρηστών.

Η νέα αυτή απάτη είναι στην ουσία ένα μήνυμα που λαμβάνει ο χρήστης στα εισερχόμενα του λογαριασμού του e-mail του και γράφει πως είναι κληρονόμος ενός σημαντικού χρηματικού ποσού, σύμφωνα με κάποιον νομικό σύμβουλο, που βρίσκεται συνήθως, στην Πορτογαλία ή στην Ισπανία
Αρκετοί είναι αυτοί που δοκίμασαν να επικοινωνήσουν, μέσω φαξ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον αποστολέα του mail για να μάθουν περισσότερα σχετικά με το θέμα τους.

Όμως από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο χρήστης να επικοινωνεί με τον αποστολέα θα αρχίσει να πείθεται από τα στοιχεία και τη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί το κύκλωμα αυτό με αποτέλεσμα σιγά σιγά ο χρήστης να πείθεται για την αξιοπιστία του.

Τέλος αφού ο χρήστης πειστεί από τις........
. σφραγίδες πάνω στα έγγραφα, την ορολογία που χρησιμοποιείται, αλλά και την υποτιθέμενη κληρονομιά, το επόμενο βήμα είναι να καταβάλλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο απώτερος σκοπός αυτής της καλοστημένης απάτης είναι να αποσπάσει από τον κάθε χρήστη που θα πειστεί, από 5.000 έως και 10.000 ευρώ.

Προσοχή λοιπόν στα e-mail που δέχεστε και μην εμπιστεύεστε εύκολα αυτά που υπόσχονται γιατί συνήθως πρόκειται για καλοστημένες απάτες που θέλουν τα χρήματα σας.
newsit