ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Εκδικείται με απαξίωση των θεσμών!


Γράφει ο Μαγια


Το αλαζονικό και (πολιτικά) τραμπούκικο πρόσωπό του αποκάλυψε ο άρτι εκδιωχθείς δήμαρχος Πατρέων Α. Φούρας, επιβεβαιώνοντας τη λαική ρήση για τον αράπη και το σαπούνι…

Πρόκληση πρώτου μεγέθους και μνημείο απαξίωσης των θεσμών χαρακτηρίσθηκε η πρωτοφανής στα αυτοδιοικητικά και όχι μόνο χρονικά δήλωσή του, αμέσως μετά την ομόφωνη(!) απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αχαίας να απορρίψει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας: «Καλώ τις αρμόδιες κρατικές αρχές να αγνοήσουν τη γνώμη του Ν.Σ.»!!!

Τρεισήμισι χρόνια απραξίας ήταν επόμενο να οδηγηθεί στον κορεσμό ο ΧΥΤΑ και να απειλείται η Πάτρα να μετατραπεί σε.......... έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι …τρέχει η παραπαίουσα δημοτική αρχή, με σχεδιασμό του …ποδαριού και σπασμωδικές κινήσεις να επεκτείνει τον ΧΥΤΑ, δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο, με όρους …χωματερής!

Οι κάτοικοι της περιοχής δε θέλουν να ακούνε, πλέον, από τον απόντα δήμαρχο, ούτε ως σκέψη το ενδεχόμενο επέκτασης του ΧΥΤΑ και επομένως παράτασης της επικινδυνότητάς του. Εγκαλούν δε, τη δημοτική αρχή για ανεπάρκεια και πρωτοφανή εμπαιγμό επειδή, παρά τις δεσμεύσεις της το εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων, που θα αντικαταστήσει τον ΧΥΤΑ ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί!!!
Την δυσοσμία της περιρρέουσας ατμόσφαιρας κάνει περισσότερο πνιγηρή η πρόσφατη καταγγελία-βόμβα του Κ. Πελετίδη, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, για οικονομικά συμφέροντα και «λαδώματα», για «υπόθεση-σκάνδαλο, που μυρίζει από μακριά»!!!