Το πόρισμα και τα πεπραγμένα της παρεούλας


Γράφει ο Λυσίας

Πολυσέλιδο και εξοργιστικό, από πλευράς περιεχομένου, το πόρισμα που παραδόθηκε στον Γερουλάνο, για τα πεπραγμένα της ΕΡΤ, την αμαρτωλή γι’αυτήν ( και ντροπιαστική για όλους μας ) περίοδο 2006-2009.
Όπου τα γνωστά τρωκτικά του Ρουσόπουλου, είχαν πέσει με τα μούτρα στην μάσα. Στήνοντας το ασύλληπτο και πρωτόγνωρο για την ιστορία της ΕΡΤ, όργιο, με το ανελέητο φαγοπότι τους.
Όπου τίποτα, μετά από αυτό, δεν έμεινε όρθιο και αλώβητο.
Με επικεφαλής στο όργιο, τον ηγεμόνα, Χρήστο Παναγόπουλο, να σέρνει τον χορό της απίστευτης, σε έκταση, διασπάθισης του χρήματος.
Με ένα σωρό ανοησίες. Και προκλητικές πρωτοβουλίες, όπως τις πάλαι ποτέ, Ολυμπιακού επιπέδου, διοργανώσεις της Eurovision. Της φτηνιάρικης αυτής φιέστας, που, παρά λίγο, να μας την επιβάλλουν και ως Εθνική μας….επέτειο.
Μέχρι εκεί πια η αγραμματοσύνη τους. Και η φθηνή τους παιδεία, ως προς την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Και αυτόν τον…..........
βαθυστόχαστο διοργανωτή, τον εμπνευστή αυτής της σαχλαμάρας, τον ελάχιστο Τζώνη Καλημέρη, τον έχουν ακόμα εκεί.
Να τους….. συμβουλεύει, τί άραγε;
Τον έχει ο Γερουλάνος, υπό την προστασία του.
Τόσο του κόβει κι αυτού, από πολιτισμό….
Και μόνο αυτός; Οι άλλοι ελαχιστότατοι, που επί έξι σχεδόν χρόνια συμμετείχαν στο όργιο αφαίμαξης των πόρων της δημόσιας τηλεόρασης και της απαξίωσή της;
Ο Κώστας Κέκης, ο Αντώνης Ανδρικάκης, ο Πάνος Λουκάκος και τόσοι άλλοι, που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την αμαρτωλή εξαετία, ποιόν λόγο ύπαρξης έχουν, για να βρίσκονται ακόμα εκεί;
Το ότι οι συμβάσεις τους είναι ακόμα εν ισχύ; Και; Αλλού η κυβέρνηση ξέρει να καταγγείλει συμβάσεις. Και μάλιστα των 600 ευρώ. Εκεί τί κάνει; Το ύποπτο παιχνίδι του Γερουλάνου παίζει; Ντροπή τους.
Μόνο αυτό έχω να πω. Ντροπή τους.
Το ίδιο λένε και όσοι περάσανε, συνάδελφοι, από την ΕΡΤ και φάγανε ένα κομμάτι τίμιο ψωμί. Και την πόνεσαν. Γιατί ήταν αυτή, το σπίτι τους και η οικογένειά τους.
Τριάντα πέντε χρόνια από τη ζωή μου, ανάλωσα μέσα εκεί. Και πραγματικά πονάω.
Πονάω κύριε Κέκη, που τόσα χρόνια αφέθηκε έρμαιο στα χέρια σας η δημόσια τηλεόραση, για να την κάνετε σαν…. Άντε να μην πω.

ΛΥΣΙΑΣ