Θα μείνουμε ζωντανοί!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Δεν τολμώ πλέον να διαβάσω εφημερίδες και τρελαίνομαι όταν βλέπω ή ακούω ειδήσεις.
Νιώθω σαν να είμαι σε ένα πεδίο μάχης και οι σφαίρες της βαθιάς μελαγχολίας με χτυπούνε αλύπητα θολώνοντας ολοένα και περισσότερο τον ορίζοντα που λέγεται μέλλον.
Νιώθω ότι η πατρίδα μας έπαψε να έχει πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, όλοι τους μοιάζουν σαν αγγελιοφόροι ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου της Ελλάδας και οι οποίοι προσπαθούν με τα λόγια και τα έργα τους να νιώθουμε ότι μάλλον έχουμε πεθάνει και δεν το ξέρουμε.
Ευτυχώς τα νέα παιδιά ακόμη αντιδρούν και σχεδιάζουν το μέλλον τους έχοντας ως στόχο την φυγή σε μια άλλη χώρα όπου δεν θα είναι καθημερινή είδηση ότι τόσα έκλεψε ο ένας, αλλά είναι λιγότερα από αυτά που έκλεψε ο άλλος, ο οποίος πήρε μίζα πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτήν που πήρε ο παραπάνω, που εκτελούσε εντολές του πιο πάνω που δεν ξέρουμε τι ακριβώς πήρε!!!
Ένας φαύλος κύκλος πήραν, έδωσαν, έκλεψαν, καταχράστηκαν και πουθενά ένα φως μια λύση για την Παιδεία την Υγεία την Ανεργία τα Γηρατειά.
Που πάμε τελικά τι θα γίνει;
Κάποια εφημερίδα έγραψε ότι τον τελευταίο καιρό διπλασιάστηκαν οι επισκέψεις και οι εισαγωγές στα ψυχιατρεία και στις νευρολογικές κλινικές. Άλλη εφημερίδα έγραψε ότι αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες και οι........... απόπειρες δηλαδή θα πάμε ή στο χώμα ή στο τρελάδικo!!!
Όχι κύριοι θα παλέψουμε να ξεκουμπιστείτε όλοι από αυτή την χώρα γιατί μας ανήκει. Εδώ γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και εδώ παλεύουμε μια ζωή για τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας ενώ οι πιο πολλοί από εσάς γόνοι της πολιτοπλουτοκρατίας σπουδάσατε (με τα λεφτά μας οι περισσότεροι) στα Χάρβαντ και στα καλύτερα κολλέγια του εξωτερικού και γίνατε τάχατες γνώστες που θα υπηρετούσατε αυτή την χώρα και αυτό τον λαό δίνοντας λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Το πιθανότερο είναι οι γνώσεις σας να αφορούσαν το πως θα κλέβετε και το πως καλύπτεστε αλλά και το πως θα πουλήσετε παραμύθι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες σε ένα λαό ο οποίος εδώ και χιλιάδες χρόνια πάλευε με όλους όσους ήθελαν να τον εξαφανίσουν από το πρόσωπο της γης.
Κατάφερε λοιπόν να επιβιώσει από όλους αυτούς τους εξωτερικούς λεγόμενους κινδύνους αλλά εσείς όλοι είστε ένας εσωτερικός ύπουλος εχθρός είστε οι Εφιάλτες που άνοιξαν τις πόρτες και κατακλίστηκε η Ελλάδα από λαθρομετανάστες που αυτή την στιγμή δεν ξέρουμε ποιοι είναι και ούτε πόσοι είναι. Είστε αυτοί που κάνατε την μίζα νόμιμη, αυτοί που δώσατε λάθος κατευθύνσεις και συμβουλές στο κόσμο όπως στην περίπτωση του χρηματιστηρίου, αυτοί που δανείζατε τις εισφορές των ασφαλιστικών μας ταμείων στις τράπεζες με μηδέν επιτόκιο και αυτές μας τα ξανά δάνειζαν με τοκογλυφικά επιτόκια, είστε αυτοί που ποτέ δεν τηρήσατε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις, είστε αυτοί που εκμεταλλευτήκατε το όραμα της μεταπολίτευσης και καπηλευτήκατε και δηλώσατε γενιά του Πολυτεχνείου.
Καταφέρατε και απλώσατε στις ψυχές μας ένα μαύρο πέπλο απαισιοδοξίας και μη προσμονής για τίποτα καλό. ¨Όμως εμείς θα μείνουμε ζωντανοί και θα παλέψουμε να φύγετε όλοι σας για πάντα και να μείνετε μόνο σαν μια μαύρη σελίδα της πολύχρονης και λαμπρής ιστορίας αυτού του όμορφου τόπου που λέγεται Ελλάδα!!!!!