Στα άκρα η σύγκρουσή Κυβέρνησης μεταφορέων


Τα βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης και οι ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών, εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών να συνεχίσουν την απεργία τους, παρά την επίταξη.

Όπως αποφάσισε η διυπουργική, που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, οι ένοπλες δυνάμεις θα διασφαλίζουν με δικά τους μέσα την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων όπως αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ και νοσοκομεία.

Αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού θα συμβάλουν, εφόσον χρειασθεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

Παραλληλα, όπως αποφασίσθηκε, τα στοιχεία όλων των παραβατών θα διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Οι κυρώσεις, που φθάνουν μέχρι και την .........
.αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως.

Πάντως, παρά τη συνέχιση της απεργίας, η κατάσταση στην αγορά καυσίμων έχει αισθητά βελτιωθεί στην πρωτεύουσα, καθώς πολλά πρατήρια προμηθεύονται πλέον βενζίνη από ιδιωτικά βυτιοφόρα. Επίσης με φορτηγά ιδιωτικής χρήσης ξεκίνησε και η προμήθεια της αγοράς με φρέσκα φρούτα και λαχανικά και με άλλα προϊόντα.