Οι περικοπές στην ΕΡΤ και τα γαλαζοπράσινα boys


Γράφει ο Λυσίας


Η ΕΡΤ, άρχισε, λέει, τις περικοπές μισθών.
Για όσους νομίζατε, ότι η δημόσια τηλεόραση, δεν παράγει και καλές ειδήσεις!
Από την πρώτη του Γενάρη, οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 7%. Και από την πρώτη αυτού του μήνα, έγινε, λέει, 10%.
Δηλαδή στον ηλεκτρολόγο, στον ηχολήπτη, στον μοντέρ, στον εικονολήπτη, που παίρνει 1.200 ευρώ τον μήνα, του κόβουν 120 ευρώ.
Στον Καλημέρη, στον Κέκη, στον Ανδρικάκη και σ’αυτή όλη την παρέα, του Παναγόπουλου, από τα παλιά, που εξακολουθούν οι αποδοχές τους να ξεπερνάνε κάθε έννοια πρόκλησης, το 10%, τι να τους κάνει; Να τους παρακρατήσει ένα χιλιάρικο από τα δέκα; Και; Θα βάλουν τη γάτα τους να κλαίει.
Μας δουλεύουν….και χοντρά μάλιστα.
Μπορεί να μας πει, ο κ. Γαμπρίτσιος, τί τους θέλει όλους αυτούς τους αργόμισθους και τους διατηρεί; Σε τί τον συμβουλεύουν επιτέλους;
Αλλά μάλλον ξέρουμε... Τον συμβουλεύουν να κάνει αναθέσεις με υψηλά κόστη στον κ. Παπαδόπουλο, που είναι φιλαράκος τους από τα παλιά, με την αιτιολογία ότι έχει υψηλή τηλεθέαση στην ομογένεια, στις.........
. Η.Π.Α. και στην Αυστραλία.
Λες και μια ολόκληρη κρατική τηλεόραση, δεν μπορούσε να κάνει μια εσωτερική παραγωγή, με χιλιάδες φορές καλύτερο αποτέλεσμα και ακροαματικότητα..
Αλλά επιφυλασσόμεθα, σε μια άλλη απάντηση για το θέμα...
Πότε έμαθε τηλεόραση, ο Κέκης, ο Λουκάκος, ο Καλημέρης, για να μπορούν να συμβουλεύσουν και επί….πληρωμή μάλιστα;
Μόνο το τοπίο θολώνουν. Και την αμάθεια του κ. Γαμπρίτσιου, επιδεινώνουν.
Εάν ήταν σοβαρή η κυβέρνηση, θα είχε στείλει στον εισαγγελέα, τον Παναγόπουλο, τον Παπαναγιώτου και όλους αυτούς. Για να διερευνηθεί το πού βρήκαν τα λεφτά και δηλώνουν πάμπλουτοι…..Τί είχαν πριν πέντε – έξι χρόνια και τί έχουν τώρα….Και ως δεύτερο βήμα, τη δήμευση των περιουσιών τους εάν αποδειχθεί, ότι αυτές προήλθαν από την τελευταία πενταετία που το έπαιζαν : ¨ Πρόεδρος και Σύμβουλοί του….¨
Σαν το παραμύθι με τον λύκο και τα λυκόπουλά του….
Επειδή όμως δεν είναι σοβαρή η κυβέρνηση, ούτε βούληση έχει για ενέργειες δικαίου, έχει τον Γερουλάνο επικεφαλής του πολιτισμού μας, τον Γαμπρίτσιο επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης και τους παρατρεχάμενους του Παναγόπουλου και του Ρουσσόπουλου, να υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους ( και το παραμύθι τους) και στον νυν Πρόεδρο, τρομάρα του….
Κατά τα άλλα, τα παιδιά της δράσης και της παραγωγής (1.047 τον αριθμό), ¨ξηλώνονται ¨ για να επιβιώσει η ΕΡΤ και το Ελληνικό κράτος.
Ματσούκι που θέλουμε…..
Πρέπει να ξηλωθεί το πουλόβερ.. κ. Παπανδρέου..
Πάρτε το απόφαση!
ΛΥΣΙΑΣ