Καρατζαφύρερ ή Καρατζαφέρης;

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Η ομιλία στην οποία σας παραπέμπω, δεν εκφωνήθηκε μεσούντος ενός στυγνού στρατοκρατικού καθεστώτος, αλλά υπό το απαστράπτον σκότος μιας «καταρρέουσας μεν, δημοκρατίας δε». Της Ελλάδας. Και εκφωνήθηκε από τον αρχηγό της κατά τύποις ελάσσονος αντιπολίτευσης (ΛΑΟΣ ο τόνος στο Α δεδομένου ότι η λέξη λαός είναι ιερή) και κατ’ ουσία κυβερνητικού συν-εταίρου, με τους λαϊκούς αντιπροσώπους μας να τον αφουγκράζονται ευλαβικά αφού ουδείς εγέρθηκε να τον φτύσει. Τι ακριβώς ακούστηκε από την χοάνη της συγκεκριμένης μαύρης πολιτικής τρύπας του Ελληνικού κοινοβουλίου εδώ..

http://www.youtube.com/watch?v=2HXQLuGpsSE&feature=player_embedded

Και για όσους τους είναι ακόμη και κατ’ όψιν αποκρουστικός απομαγνητοφωνώ λέξη προς λέξη ένα απόσπασμα όπου εμφαίνεται η «γλώττα λανθάνουσα την αλήθεια να λέγει» Ιδού:

«"Αντί να φροντίσετε και να ........προστατέψετε τον πολιτικό κόσμο από μία πολύ δύσκολη πτυχή, τους ανώνυμους bloggers, που οποιοσδήποτε γράφει ότι θέλει για τον οποιονδήποτε. Και να πείτε, επιτρεπεται να γράφει ότι θέλουμε (sic), δημοκρατία είναι, αλλά επωνύμως."

Προφανώς η «α-παράφραστη» επιδίωξή του ήταν να εκφράσει την.. αυτοκρατορική συναίνεσή του στο «να γράφει (ο καθένας)) ότι θέλει». Τον.. ευχαριστούμε(!) αλλά έστω και αυτή η απλή διατύπωση των Ελληνικών (τις θερμοπύλες των οποίων έναντι των βαρβάρων μεταναστών κηρύττει ότι προστατεύει) προϋποθέτει μια έστω ελάχιστη γνώση τους.. Ας είμαστε ωστόσο επιεικείς διότι η περίπτωσή του είναι ιδιάζουσα με τους ψηφοφόρους του να χρήζουν πολιτικού ψυχιάτρου. Ας σταθούμε λοιπόν επί της ουσίας και ας του θυμίσουμε πως η ανωνυμία (όπως ορθά αναφέρεται στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρά Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη) καταχωρείται μεταξύ των σπουδαιότερων δημοκρατικών κατακτήσεων και στοχεύει στην προστασία των αδυνάμων. Να εναποθέτει επί της οθόνης οιοσδήποτε άφοβα την άποψή του δίχως να διακινδυνεύει την σωματική του ακεραιότητα ή την οικογενειακή του ασφάλεια. Όμως τι γράφω.. Γράμματα ψιλά για έναν πολιτικό πίθηκο ο οποίος εν ονόματι της σωτηρίας των τραπεζιτών συναίνεσε ΑΠΡΟΣΧΗΜΆΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ως κοινός δοσίλογος στην παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, συχνά πυκνά αποκαλεί την χούντα επανάσταση λυσσομανά να επαναφέρει τον Κοκό φορώντας τον καπέλο στην κοιτίδα της δημοκρατίας και σε κάθε ευκαιρία προβάλλει γελοίες ενστάσεις για την νομιμότητα του ιστορικότερου κόμματος εν Ελλάδι. Του ΚΚΕ. (Δεν είμαι μέλος του). Αλλά υπάρχει και συνέχεια. Προκειμένου να αποδείξει πως το μέγεθος της πολιτικής του βλακείας είναι ακατανίκητο προέβη στην εξής αιτιολόγηση όχι του σκεπτικού αλλά των κραυγών του. (το σκεπτικό προϋποθέτει τον γνωστό σε όλους μηχανισμό λειτουργίας για την παραγωγή της σκέψης)

«"Με το που θα γίνει μια τέτοια καταγγελία [σ.σ.: εννοεί από ανώνυμο blogger σε πολιτικό], θα είναι όλες οι ζωντανές συνδέσεις [σ.σ.: εννοεί κανάλια, κάμερες, ραδιόφωνα κλπ] έξω από το γραφείο ή το σπίτι του πολιτικού. Τελείωσε ο πολιτικός!»

Για να καταλάβω.. Ποιο ακριβώς είναι το σημείο εστίασής του; Η επωνυμία ή η ανωνυμία της καταγγελίας ή αν η καταγγελία αντανακλάται στην πραγματικότητα; Γιατί αν οι λέξεις αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, προσωπικά (έχοντας ήδη πέσει θύμα παρόμοιων ανυπόστατων «καταγγελιών») και φαντάζομαι ότι το ασπάζεστε και εσείς, ελάχιστα μας ενδιαφέρει το όνομα του καταγγέλλοντος. Αν όχι, τα ίδια τα blogs έχουν μηχανισμούς αυτοάμυνας αλλά και απόρριψης ενός εξόφθαλμου ψεύδους. Χώρια που και οι ίδιοι οι αναγνώστες τους αποτελούν φίλτρα διύλισης των αναρτημένων καθώς προσθέτουν στα επί των αναρτήσεων σχόλια δικά τους στοιχεία, που είτε τις αμφισβητούν είτε τις επικυρώνουν. Αμφίδρομος δημιουργικός διάλογος (αν δεν εμπεριέχει προσβλητικούς αφορισμούς) που εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (σαν την προχθεσινή δημοσιοποίηση της μπαγιάτικης Ρουσσοπούλειας λίστας η οποία ποινικοποιούσε την εργασία και αποπροσανατόλιζε) ωριμάζει πολιτικά τον λαό. Έναν λαό.. Όχι έναν ΛΑΟΣ!! Αυτός δεν υψώθηκε ποτέ στα επίπεδα ενός λαού. Παρέμεινε στα τέσσερα και στεγάζεται στα κατακόρυφα σπήλαια του Νέου Κόσμου.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Eandrik@otenet.gr

ΥΣ Δεν ξέρω αν προσέξατε αλλά χθες στην Χατζηνικόλεια εκπομπή έγινε απ’ όλους (ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος) ανοιχτά παραδεκτό, ό,τι χρόνια επιμόνως πρόβαλα επαναληπτικά ως μόνη και μοναδική αλήθεια. Πως ο καρκινικός όγκος του υπέρογκου χρέους στο σώμα της χώρας κατά την συντριπτικά μεγαλύτερη διάστασή του αναπτύχθηκε τροφοδοτούμενος εκ της νόμιμης κλοπής. (Τράπεζες Ραντιέρηδες, Υπεραγορές, off shore). Φαίνεται πως εξελίσσομαι σε ειδικό επί των καταστροφικών προβλέψεων οι οποίες στην οικονομία καλούνται κέρδος αλλά αρνητικό. Μακάρι να είχα κατ’ επανάληψη διαψευσθεί κι ας είχα εγώ στην θέση της χώρας χάσει.. Οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά..