Ασφαλιστικός Αρμαγεδδών! Επιδόματα αντί για συντάξεις…


Γράφει ο Καφενόβιος

Μα, οι άνθρωποι είναι τρελοί; Τσίπα δεν έχουν; Δεν βλέπουν ότι, οδηγούν τον κόσμο στην εξαθλίωση, στην απόλυτη φτώχια; Μα, τόση υποταγή στα κελεύσματα των δυνάμεων οικονομικής κατοχής;

Προ των πυλών η οριστική κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, μέσω των επαχθών μέτρων, που αξιώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Θυμάστε τι είχε «γνωματεύσει» ο Μαζούχ Κλάους, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πριν κάμποσους μήνες; «Με 720 ευρώ τον μήνα ο συνταξιούχος δεν περνάει άσχημα στην Ελλάδα»!... Η τρόικα θέλει τις συντάξεις μετά το 2015 να μοιάζουν με τα σημερινά επιδόματα και βεβαίως απαιτεί ταχεία εφαρμογή των αλλαγών από την αρχή της νέας χρονιάς.

Τα μέτρα, που απαιτούν να τεθούν σε........ εφαρμογή, εν ολίγοις, προβλέπουν: Καμία σύνταξη να μη δίδεται κάτω από την ηλικία των 60 ετών. Οι μητέρες ανηλίκων να συνταξιοδοτούνται στα 65 έτη και όχι στα 55, που προβλέπει ο νόμος Πετραλιά. Οι εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα να βγαίνουν σε σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών, ενώ καμία σύνταξη να μην ξεπερνά το 48% του μέσου όρου του μισθού (των συντάξιμων αποδοχών) στα 40 έτη ασφάλισης!!!
Αξιος ο μισθός του πρώην Κνίτη και νυν σοσιαλιστή υπουργού!

Προσέξατε, με πόση …μαεστρία και συνέπεια προωθεί τις εντολές του ΔΝΤ;

Όλα τα βάρη στην κοινωνία, στους πολίτες, που δεν φέρουν καμία ευθύνη για την καταλήστευση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων.

Εξανέστη έως και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Ι. Παναγόπουλος, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε πως «ο υπουργός ή πολύ αργά το κατάλαβε ή προσπάθησε να μας εξαπατήσει με ένα σχέδιο νόμου που δεν εμπεριέχει τα ίδια σκληρά, αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα με αυτά που επιδιώκουν οι Βρυξέλλες και υιοθετεί η Αθήνα».