ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Γράφει ο Παρατηρητής

Μολονότι ο γράφων για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους δεν διακατέχεται από ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα για το κράτος του Ισραήλ και τiς πρακτικές του, εν τούτοις δεν μπορώ να δεχθώ τα όσα μεταδίδουν υπό την μορφή ρεπορτάζ, ανταποκρίσεων κλπ. ο Τύπος και τα ΜΜΕ.

Ξεκίνησε ένας στολίσκος από Τουρκία!!! για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους δοκιμαζόμενους από τον ισραηλινό αποκλεισμό, Παλαιστινίους της Γάζας. Μέχρι εδώ καμία αντίρρηση. Άλλωστε και ο ελληνικός λαός έχει συνδράμει επανειλημμένα στον παρελθόν τους Παλαιστινίους με διάφορους τρόπους.

Αυτό που βέβαια είναι ύποπτο, πως “ξαφνικά” η Τουρκία διοργάνωσε αυτή την ενέργεια, λες και δεν είναι γνωστό τι έχει πράξει στο............ παρελθόν εναντίον των Κούρδων (αλλά και άλλων μειονοτήτων), οι οποίοι ζουν περιορισμένοι σαν ξένοι στην ίδια τους την χώρα.

Και για να πάμε στο δια ταύτα. Αν αυτοί που οργάνωσαν την αποστολή τους ενδιέφερε η ανακούφιση του παλαιστινιακού λαού, θα αποβίβαζαν το φορτίο στο λιμάνι που τους υποδείχτηκε και το θέμα θα είχε λήξει.

Το να κάθονται εκ τω υστέρων να διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά των Εβραίων, το θεωρώ γελοίο. Αν είχαν αποφασίσει να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, καλά έκαναν και το αποφάσισαν. Μόνο που θα έπρεπε να δεχτούν σαν δεδομένο ότι αυτό θα έχει κόστος και ενδεχομένως και φόρο αίματος, όπως άλλωστε απεδείχθη εκ των υστέρων. Η θυσία προϋποθέτει περηφάνεια και εγωισμό, όχι αστείες επικλήσεις περί διεθνούς δικαίου.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι η όλη ιστορία μεθοδεύτηκε από την Άγκυρα, για λόγους που αφορούν τους δικούς της γεωπολιτικούς στόχους. Τα υπόλοιπα είναι για τηλεοπτική κατανάλωση και επίδειξη ψευτοφιλανθρωπίας.

Υ.Γ

Οι διαμαρτυρίες, μου θυμίζει κάποιους από τους κουκουλοφόρους – Αντιεξουσιαστές, οι οποίοι αφού σπάσουν, κάψουν και εν τέλει τύχει να συλληφθούν, “μυξοκλαίνε” μπροστά στις κάμερες ζητώντας την προστασία του Νόμου από τις αυθαιρεσίες του κράτους που αυτοί θέλουν να καταλύσουν.
Παρατηρητής (observer_gr@yahoo.com)