Ο Ακης δεν έπεισε και του ανέστειλαν την κομματική ιδιότητα


Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, αφού εξέτασε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και αφού κάλεσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να παράσχει διευκρινήσεις, αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης του πρώην Υπουργού στην επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος.

Επίσης εισηγήθηκε την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Τσοχατζόπουλο, χωρίς, όπως αναφέρεται, αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και προδικάζει την κατάλυση της δικαστικής διερεύνησης.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελικός λειτουργός ερευνά και ενδεχόμενες φορολογικές παραβάσεις του κ. Τσοχατζόπουλου και για το λόγο αυτό έκανε δύο συναντήσεις με το ΣΔΟΕ. Να σημειωθεί ότι είναι ουκ ολίγες οι καταγγελίες που φθάνουν στην εισαγγελία αναφορικά με φορολογικές παραβάσεις του πρώην υπουργού.

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, μετά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Διαφάνειας του κόμματος, γνωστοποίησε την ........
πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και υποστήριξε ότι δέχεται πρωτοφανή συντονιστική επίθεση με αποκλειστικό σκοπό την «πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση».

Ακόμα, τόνισε πως όλα τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε δείχνουν καθαρότητα και διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές στις οποίες προέβη για την απόκτηση των περιουσιακών του στοιχείων.

Τέλος ο κ. Τσοχατζόπουλος επεσήμανε: «Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι, θα πολεμήσω να λάμψει η αλήθεια».