Μεγάλη η πρόκληση, μεγαλύτερες οι αντιδράσεις!!!


Γράφει ο Καφενόβιος

Ποιος φανταζόταν ότι, θα βρισκόταν δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, που θα γκρέμιζε το προστατευτικό εργασιακό πλαίσιο με πρωτοφανείς, εγκληματικές ρυθμίσεις!
Ζούμε έναν εφιάλτη: Μια κυβέρνηση ανίκανη να διαφυλάξει τα στοιχειώδη ενός κοινωνικού κράτους!

Οσο περνά ο καιρός και γίνονται αντιληπτές οι βαριές και μη αναστρέψιμες συνέπειες του περίφημου Μνημονίου, που υιοθετήθηκε «για να μην πτωχεύσει (;) η χώρα», τόσο περισσότερο εδραιώνεται η εφιαλτική διαπίστωση ότι η παρούσα αλλά και η επόμενη γενιά δεν θα μπορέσουν να βγουν εύκολα από έναν εργασιακό Μεσαίωνα και έναν ασφαλιστικό Καιάδα.

Γινόμαστε Αργεντινή!

Με προεδρικό διάταγμα και όχι με νομοσχέδιο προωθεί η κυβέρνηση κατεπειγόντως την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Απελευθερώνει τις απολύσεις αυξάνοντας το ποσοστό των επιτρεπόμενων απολύσεων.........
. και, κυρίως, μειώνοντας στη μέση το ύψος των αποζημιώσεων. Γκρεμίζει την κατώτατη αμοιβή και νομιμοποιεί τη "γενιά των 500 ευρώ".

Πρόκειται για θεσμική εκτροπή ως προς τη διαδικασία και την ουσία. Ανατρέπονται νόμοι, που ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας, με προεδρικό διάταγμα. Υπάρχει εξουσιοδότηση στο μνημόνιο που ψήφισε η Βουλή, ισχυρίζεται ο υπουργός Εργασίας περιφέροντας τα επιστημονικά και πολιτικά του ράκη από κανάλι σε κανάλι, αυτή τη φορά όχι κλαψουρίζοντας, όπως έκανε με το ασφαλιστικό προ ημερών, αλλά λεονταρίζοντας!

Η εποχή ΔΝΤ κατεδαφίζει όχι μόνο το κράτος πρόνοιας, αλλά και το κράτος δικαίου. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει αρμοδιότητα, πρωτίστως έχει καθήκον να ελέγξει και να αναπέμψει το επίμαχο Π.Δ. Να ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή.

Προβάλλεται το επιχείρημα ότι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων είναι αναγκαία για να αποκτήσει ευλυγισία η αγορά εργασίας και ανταγωνιστικότητα η ελληνική οικονομία. Στην ουσία μας λένε ότι μόνο με στρατιές ανέργων και απολυμένων, μόνον με εργασία που θα αμείβεται με φιλοδώρημα είναι δυνατόν να υπάρξει ανάκαμψη. Προφανώς εννοούν ανάκαμψη υπέρ του κεφαλαίου, ανάκαμψη με τους όρους των πιστωτών που ληστεύουν την ελληνική οικονομία με τα μεγάλα επιτόκια.

Η πρόκληση είναι μεγάλη και οι αντιδράσεις θα αποδειχθούν μεγαλύτερες!!!