Διαδηλώσεις αύριο στη Γερμανία: «Είμαστε όλοι Ελληνες!!!»


Γράφει ο Καφενόβιος

Γερμανία δεν είναι η Μέρκελ και ο Ακερμαν. Υπάρχει και η άλλη Γερμανία, των πολιτών. Περίπου 100 οργανώσεις και συνδικάτα διαδηλώνουν αύριο στο Βερολίνο και τη Στουτγάρδη, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του ελληνικού λαού. Κεντρικό σύνθημα; «Από την Αθήνα ώς το Βερολίνο, την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Ελληνες»!!!
Στο κείμενο, που κυκλοφόρησε διαδικτυακά από τους οργανωτές, τονίζεται:

«Ο κόσμος στην Ελλάδα αγωνίζεται ενάντια στην επίθεση που δέχεται η ζωή του. Γι' αυτό, η αντίσταση των Ελλήνων πολιτών πρέπει να αποτελέσει για μας στη Γερμανία πρότυπο και χρειάζεται την αλληλεγγύη μας! …Ο κόσμος στην Ελλάδα όχι μόνο δεν ευθύνεται για την κρίση του ευρώ, αλλά αντίθετα αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο της γερμανικής κυβέρνησης και των γερμανικών ΜΜΕ για την ανεπίλυτη κρίση του καπιταλισμού. Γι' αυτό τον λόγο μόνο με αντίσταση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε την πολιτική που ασκείται προς όφελος των τραπεζών και των πολυεθνικών! … Από τα ...........
πακέτα διάσωσης και τα υψηλά επιτόκια για τα κρατικά δάνεια κερδίζουν μόνο οι τράπεζες. Το κεφάλαιο των πλουσίων και τα κέρδη των πολυεθνικών, με τα οποία κερδοσκοπούν στις χρηματοπιστωτικές αγορές, παραμένουν άθικτα. Η εξίσωση προς τα κάτω των μισθών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που οδήγησε στην κρίση, προωθείται προπάντων από τον «παγκόσμιο πρωταθλητή των εξαγωγών», τη Γερμανία, και οδηγεί άλλα κράτη της Ε.Ε. σε κρίση και δημοσιονομική κατάρρευση. Όχι στα «πακέτα διάσωσης. Την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές!».