Πάτρα: Το παζλ των υποψηφίων…


Γράφει ο Μαγια

Αρωμα γυναίκας στο δήμο Πατρέων, με την Μαρία Κυριακοπούλου να ετεροπροτείνεται για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Η ίδια δήλωσε, πως είναι στη διάθεση του κόμματος. Η Μ. Κυριακοπούλου, διευθυντικό στέλεχος της Βουλής είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ηταν υποψήφια βουλευτής Αχαίας, στις τελευταίες εκλογές και δεν εξελέγη για μικρό αριθμό ψήφων. Χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην πατραική κοινωνία και διακρίνεται για τις γνώσεις, το ήθος και την εντιμότητά της. Μεγάλη η ικανοποίηση στους φίλους και οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος, που αναθάρρησαν καθώς είχαν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα της πτώσης του «κάστρου» του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, λόγω της άγονης και απογοητευτικής θητείας του Α.Φούρα.

Η ΝΔ τηρεί στάση αναμονής, ενώ δεν αποκλείεται να μη δώσει χρίσμα και να στηρίξει την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψήφιου Γιαν. Δημαρά. Ο Δημ. Αιβαλής, ιστορικό στέλεχος της παράταξης αν και έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του δεν συναντά ευήκοον ους στη Ριγίλλης, δεδομένου ότι, ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ντόρας.

Εν τω μεταξύ, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Σώκος, συγκεντρώνει τις ...........περισσότερες πιθανότητες για το χρίσμα του «πράσινου» περιφερειάρχη σε περίπτωση, που δεν προτιμηθεί στέλεχος της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Και τούτο λόγω της «πλάτης», που έχει βάλει ώστε να διευκολυνθεί η επένδυση των αράβων στο Αστακό. Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή Αχαίας Ν. Καραθανασόπουλο.