Σενάρια πρόωρων εκλογών για συγκυβέρνηση!...


Γράφει ο Μαγια

Η κρίση ταράζει τη ζωή όλων μας συθέμελα. Πρώτη φορά βλέπουμε το βιοτικό επίπεδο να πέφτει (το ποσοστό θα φανεί τα επόμενα χρόνια) και την ανασφάλεια για το μέλλον να είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών. Ολοι διερωτώνται αν έχουμε δει τα χειρότερα ή αν ξημερώνουν ακόμη πιο μαύρες μέρες. Φως κι ελπίδα από πουθενά.

Σ' αυτές τις συνθήκες φαίνεται η απουσία της πολιτικής. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που μας έφερε ως εδώ δεν δείχνει ικανό να ενεργοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις και να δώσει ελπίδα.

Οι πολίτες βλέπουν τις παλαιές καραβάνες των κομμάτων εξουσίας να έχουν θησαυρίσει από τα κλοπιμαία και αγανακτούν. Παρακολουθούν τους εκπρόσωπους των θεσμών να ασχολούνται κυρίως με το πώς θα εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα: οι πολιτικοί για να κρατήσουν το σύστημα όπως έχει· η Εκκλησία κάνει σαν να μην έχει λόγο για τα εγκόσμια· οι δικαστικοί, οι δημοσιογράφοι και τα συνδικάτα ασχολούνται πρωτίστως με τα δικά τους κεκτημένα και όχι με το τι συμφέρει την κοινωνία και οι έχοντες και κατέχοντες μεταφέρουν κεφάλαια στο εξωτερικό.

Μόλις, οκτώ μήνες μετά τη συντριπτική νίκη του στις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και, σε αρκετές περιπτώσεις, παράλυσης. Τα πράγματα δείχνουν ότι θα γίνουν πολύ χειρότερα το ........φθινόπωρο, αφού η ύφεση θα βαθύνει και μόνο μικρό μέρος των συνεπειών της έχει φανεί μέχρι σήμερα.

Κάποιοι άρχισαν να απεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών, το Νοέμβρη, ταυτόχρονα με τις δημοτικές και περιφερειακές. Εκτιμούν ότι, από τις κάλπες δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, οπότε το «όνειρο» της συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων εξουσίας θα λάβει σάρκα και οστά! Ετσι, πιστεύουν, πως θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι εφιαλτικοί σχεδιασμοί της τρόικας των ΔυΝασΤών.