Η σαπίλα του πολιτικού συστήματος…

Γράφει ο Μαγια

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα, την ώρα που η οικονομική κατάσταση της χώρας παίρνει δραματικές διαστάσεις εξαιτίας των μέτρων του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε οκτώ μήνες από τότε που συνεδρίασε για πρώτη φορά η Βουλή, που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές και ήδη οκτώ βουλευτές βρίσκονται εκτός των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.
Ανάλογο φαινόμενο σε τέτοια έκταση δεν έχει συμβεί ξανά μετά τη Μεταπολίτευση και οπωσδήποτε δεν είναι τυχαίο.

Μάλιστα, με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν, οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα αυξηθούν και άλλο τους επόμενους μήνες, όταν τεθούν προς ψήφιση τα νομοσχέδια για το Ασφαλιστικό και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει, αδυνατώντας να αντιδράσει, παρότι αισθάνεται την ανάγκη να δείξει πως θέλει να αλλάξει. Οι κομματικές ηγεσίες νομίζουν ότι, βρήκαν την ευκαιρία και την κατάλληλη στιγμή για να εξοντώσουν τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους.

Ο Ακης δεν είναι ο μόνος, που διαγράφεται τούτο τον καιρό από τον χάρτη της πολιτικής. Ο Αλογοσκούφης δεν υπάρχει, ο Καραμανλής χάθηκε, ο Σουφλιάς ξεχάστηκε και ο Λιάπης αποσύρθηκε. Το Βατοπαίδι «εξολόθρευσε» τους......... Βουλγαράκη, Ρουσόπουλο, Μπασιάκο, Κοντό και τόσους άλλους. Ο Μαντέλης αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις «χορηγίες» από τη Siemens, ο Τσουκάτος είναι άφαντος και ο Σημίτης, που και που βγαίνει από το καβούκι του παριστάνοντας τον …κινέζο. Την ίδια στιγμή η Ντόρα προσπαθεί να σωθεί από το ναυάγιο ρίχνοντας στη θάλασσα νέο σκαρί και ο Αβραμόπουλος δεν θέλει να ακούει για τα εμβόλια της γρίπης και την υπερδιόγκωση των νοσοκομειακών δαπανών επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας. Και όπως σημειώνει ο Α. Καρακούσης στο «Βήμα», πολλοί άλλοι της μιας ή της άλλης πλευράς σταυροκοπιούνται κάθε βράδυ μη και βρεθεί κανένας περίεργος και αρχίσει να ψάχνει τα σπίτια και τα πλούτη τους

Την ίδια ώρα η Αριστερά τρώει τις σάρκες της και διαμοιράζει τα λίγα ιμάτιά της.
Τώρα, δικαιώνονται όσοι υποστηρίζαν ότι το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή έχει φτάσει στα όριά του.
Η εποχή είναι εμφανώς μεταβατική. Είναι σίγουρο ότι θα γεννήσει. Το ζήτημα είναι τι…