Συνάντηση Παπανδρέου - Μπαν Κι Μουν

Εθνικά και διεθνή ζητήματα, που αφορούν κυρίως την οικονομία, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Οι δυο τους συζήτησαν τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στις αγορές, τις αναγκαίες επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη, ενώ αναφέρθηκαν στο Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ।Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εξαιρετική, θετική και εποικοδομητική» τη συνάντησή του με τον κ. Μουν, ενώ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δήλωσε «εκφράσαμε την βούλησή μας για να συμβάλλουμε στην εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας, ΠΓΔΜ, επαναλαμβάνοντας την θέση μας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις».Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει μυστική διπλωματία» και ότι «παίρνουμε πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε τη διαδικασία μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς».Εν τω μεταξύ, την επιβολή φόρων στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές των τραπεζών ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), που πραγματοποιείται στο Βανκούβερ του Καναδά...
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στο οποίο όπως είναι γνωστό εκκρεμούν οι αιτήσεις για χορήγηση του εφάπαξ σε πάνω από 20.000 συναδέλφων».