PASOK: ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Γράφει το Mavro Kounavi

«Στη Νομαρχία Πειραιά εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την κατηγορηματική μας αντίθεση στην παραχώρηση από την Κυβέρνηση του πλέον κερδοφόρου τμήματος του λιμανιού του Πειραιά σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση μας ότι η ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών, τα οποία αποτελούν τομείς στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και την τοπική ανάπτυξη, είναι εθνικό έγκλημα και καταστροφική επιλογή για τη χώρα.
Η παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στο ιδιωτικό κεφάλαιο θα προκαλέσει αλυσιδωτές εκρηκτικές αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους, την τοπική οικονομία, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, ολόκληρη την αγορά, αλλά και το περιβάλλον.
Από τη μεριά μας θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να μην επιτρέψουμε στην ελληνική κυβέρνηση και στην COSCO να μετατρέψουν τον ευρύτερο Πειραιά σε China Town, καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστό της πόλης, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.
Θα αγωνιστούμε, προκειμένου το λιμάνι του Πειραιά να μην μετατραπεί σε «λιμάνι ευκαιρίας» και «μαύρης εργασίας» με χαμηλόμισθους ανασφάλιστους και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα εργαζομένους
»
.

Αυτά τα αρκούντως επαναστατικά είχε δηλώσει ο σοσιαλιστής κ. Ιωάννης Μίχας, Νομάρχης Πειραιά, την..........
25η Νοεμβρίου 2008. Ένας ανιδιοτελής αγωνιστής του σοσιαλισμού από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας λαϊκός επαναστάτης τολμώ να πω, του οποίου η μορφή δίπλα στο δακρυσμένο Ηγέτη του Διεθνούς Σοσιαλισμού είναι ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες όλων μας. Σήμερα έχουμε τη πανηγυρική συνάντηση Παπανδρέου -
Wei Jiafou στο Μέγαρο Μαξίμου. Δε μπορώ παρά να συναισθανθώ ρίγη Ιεράς Συγκίνησης να πλημμυρίζουν «όλο μου το είναι» όταν έπειτα από τόσους και τόσους «αγώνες», φτάνει επιτέλους η στιγμή της δικαίωσης για τους ήρωες της λαϊκής τάξης. Μπορώ τώρα λυτρωμένος που ο Πειραιάς δε θα γίνει China Town να αναφωνήσω τις τρεις λέξεις που φωτίζουν την ιστορική πορεία του Κινήματος στις λεωφόρους της ανυποχώρητης διεκδίκησης των λαϊκών δικαίων, τις λέξεις που ενσαρκώνουν το τρίπτυχο της ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ προσφοράς στον τόπο:

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.

Ένα τρίπτυχο στο οποίο ο Ηγέτης του Διεθνούς Σοσιαλισμού έχει πολλάκις επιβεβαιώσει τη πίστη του.

Η φωτογραφία από το Μάρτιο του 2008. Τότε διαδήλωνε για το ασφαλιστικό (ποια είναι άραγε τα δυο καλόπαιδα στα δεξιά του;).

Σήμερα, δηλώνοντας ακόμα περισσότερο σοσιαλιστής, το «λύνει» . . .

Mavro Kounavi