Θαύμα, θαύμα στην Πάτρα! Εξαφανίσθηκαν τα ράντζα…


Γράφει ο Μαγια

Πώς να αλλάξει ρότα τούτος ο έρμος τόπος, όταν δεν αλλάζει η νοοτροπία των αξιωματούχων της εξουσίας;

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, που βουλιάζει υπό το βάρος τεράστιων προβλημάτων επισκέφθηκε, επιτέλους, σήμερα, μετά από πολύμηνες επίμονες και οργισμένες εκκλήσεις φορέων του νομού, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Και ω του θαύματος είχαν εξαφανισθεί τα ράντζα από όλους τους διαδρόμους. Από χθες το βράδι τα εξαπτέρυγα της νέας διοίκησης είχαν φροντίσει ώστε η κυρία υπουργός -«άξια» διάδοχος του κυρίου «τίποτα»- να βρεθεί μπροστά σε μια εικονική πραγματικότητα:

Γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να μη δρασκελίζουν ανάμεσα στα ράντζα, που έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους και να …ψάχνουν τους ασθενείς. Ασθενείς να μην παρακαλούν για να εξασφαλίσουν ένα χειρουργικό τραπέζι. Ασθενείς να μην παίρνουν εξιτήριο από τα φορεία του τμήματος επειγόντων περιστατικών κ.λπ. κ.λπ.

Συνηθισμένη τακτική, θα πείτε, κάθε φορά, που υπουργοί επισκέπτονται νοσοκομεία (κι όχι μόνο) να πέφτουν θύματα παραπλάνησης των ελεεινών βαστάζων τους.

Νομίζουν τα χαιβάνια ότι, κρύβοντας τα ............
προβλήματα καλύπτουν την ανεπάρκειά τους και γίνονται αρεστοί στα αφεντικά…

Αντε τώρα, η Ξενογιαννακοπούλου, να καταλάβει ότι, το ΕΣΥ έχει διαλυθεί!...

Κατά τα λοιπά, η υπουργός, που «τάκουσε» από τους νοσηλευόμενους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, εγκαινίασε τον νομαρχιακό ογκολογικό ξενώνα, ο οποίος θα λειτουργήσει όόόόόταν προσληφθεί προσωπικό και ανακοίνωσε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η τριώροφη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Οι εργασίες αντισεισμικής θωράκισης του κεντρικού κτιρίου του «Αγίου Ανδρέα», θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012…