Της Βουλής το κανάλι…


Γράφει ο Μαγια

Ο κόσμος είναι απελπισμένος, οργισμένος. Κι ακόμη δεν έχουν σφίξει τα μέτρα και η οικονομική βία δεν έχει στοιχειώσει τους χειρότερους εφιάλτες μας.

Ωστόσο, η Βουλή των Ελλήνων εξακολουθεί να λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει, προκαλώντας με τις δαπάνες της.

Η Βουλή, λοιπόν, των 16 μισθών πετάει εκατομμύρια για ένα τηλεοπτικό σταθμό, που δεν βλέπει κανείς και για ένα ραδιόφωνο, που δεν εκπέμπει!...

Τα έξοδα για τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού αναμένεται να αγγίξουν τα 6 εκατ. ευρώ, το 2010. Απασχολούνται συνολικά 96 άτομα, ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμα υπάρχουν ακόμα 26 κενές θέσεις!... Κανείς δεν......
έμαθε ποτέ τα κριτήρια και τη διαδικασία με την οποία επελέγησαν. Η μισθοδοσία τους φτάνει τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ και άλλα 2,5 εκατ. είναι τα έξοδα προγράμματος.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει συνολικά 5 κρατικά κανάλια, τα οποία συντηρούν οι φορολογούμενοι πολίτες: Την ΕΤ-1, τη ΝΕΤ, την ΕΤ-3, το δορυφορικό κανάλι και το κανάλι της Βουλής.
Η Βουλή θέλει να έχει και ραδιοφωνικό σταθμό. Εχει αποκτήσει συχνότητα, έχει ήδη κάνει προσλήψεις τεχνικών, που πληρώνονται, αλλά ραδιόφωνο δεν έχει(!) επειδή τη συγκεκριμένη συχνότητα έχει καταλάβει ένας "πειρατής" μεταδίδοντας βαριά και...ασήκωτα λαϊκά τραγούδια!...Υποτίθεται ότι επί δύο χρόνια η Βουλή -δηλαδή το κράτος- προσπαθεί να τον απομακρύνει αλλά δεν μπορεί!... Ομως οι μισθοί των υπαλλήλων τρέχουν κανονικά.

Ελεος, πια, οι προκλήσεις έχουν όρια!!!