Θα κυκλοφορούν με γυαλιά και περούκα…


Γράφει ο Μαγια

Σε λίγο οι πολιτικοί, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν θα τολμούν να κυκλοφορήσουν δημοσίως, ανεξαρτήτως προσωπικών ευθυνών.

Οι φραστικές επιθέσεις, τα «γιουχαΐσματα», οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί, που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσαν ένα μάλλον σπάνιο φαινόμενο, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν όλο και περισσότερο.

«Θα κυκλοφορούμε με γυαλιά και περούκα», δηλώνει σε συνέντευξή της η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή. Υπερβολικό;

Οχι, καθώς, σύμφωνα με βουλευτή, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, στη μεγάλη διαδήλωση της Τετάρτης, η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, για να διασχίσει την απόσταση από την Ακαδημίας μέχρι τη Βουλή, χρειάστηκε να μεταμφιεστεί με τη βοήθεια ανδρών της φρουράς της.

«Δύσκολοι καιροί για πολιτικούς», επισημαίνει σήμερα στην «Ελευθεροτυπία» ο Τασος Τσακίρογλου, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποδοκιμασίας πολιτικών, το τελευταίο διάστημα.
Ο Γ. Βουλγαράκης δέχτηκε, προ ...........
ημερών, φραστική επίθεση σε δρόμο του Κολωνακίου.
Την Πρωτομαγιά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, για να αποφύγει τα χειρότερα από εξαγριωμένους διαδηλωτές κατέφυγε σε τουαλέτα καφετέριας
Εντονες αποδοκιμασίες από Ελληνες που βρίσκονταν στο ακροατήριο δέχτηκε ο Γ. Αλογοσκούφης σε ομιλία του προ ημερών στο LSE του Λονδίνου, όπου πήγε συνοδεία σωματοφυλάκων.

Στόχος αποδοκιμασιών έγινε και ο Π. Δούκας από λουόμενους σε παραλία στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα έπειτα από λίγο να αποχωρήσει.

Μια ηλικιωμένη κυρία, επιτέθηκε προ ημερών στον Γ. Παπαθανασίου, ζητώντας «τα λεφτά της πίσω».

Ο συσσωρευμένος θυμός, η ταπείνωση και η απελπισία των πολιτών συνιστούν εκρηκτικό υλικό. Το πολιτικό προσωπικό, όλο και πιο συχνά έρχεται αντιμέτωπο με την οργή, την αγανάκτηση και τη χλεύη των πολιτών και το άλλοτε περιθωριακό σύνθημα που ζητά να καεί η Βουλή, υιοθετείται πλέον απ' όλο και περισσότερους. Είναι δικαιολογημένη η οργή του κόσμου; Και τι μπορεί να προκύψει απ' αυτή;

Όχι, πάντως, φαινόμενα τύπου Μπερλουσκόνι…

Και επι τη ευκαιρία, προτείνουμε, ταπεινά, στον σεβαστό κατά τα άλλα καθηγητή Χρ. Γιανναρά, να συμπεριλάβει στην …αγιογραφία του Α. Βγενόπουλου, που με τόση επιμέλεια φιλοτέχνησε στο άρθρο του στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής την (ιταμή) ανακοίνωση της Marfin, μόλις έγινε το κακό.