Πόσες υποχρεώσεις έχουμε?

Γράφει ο Δημήτρης Κακόγιαννης


Διαβάσαμε πρόσφατα ότι η χώρα μας κινδυνεύει να πληρώσει κόστος 4 δισ. ευρώ ετησίως από την λειτουργία των ανεξέλεγκτων χωματερών και το μεγάλο έλλειμμα στην διαχείριση απορριμμάτων, όπως αποκάλυψε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας την Παρασκευή στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Επίσης κατά καιρούς πληροφορούμαστε για σημαντικά ποσά που διεκδικεί η Ε.Ε. από τη χώρα μας είτε για απείθεια σε υποχρεώσεις της είτε για καταβολές εκτός των κανονισμών της όπως π.χ. η ενίσχυση των αγροτών με 500 εκ. από τον κ.Χατζηγάκη.

Συνήθως, κάθε οφειλή προς κάποια τράπεζα (π.χ. γραμμάτιο, συναλλαγματική) γνωστοποιείται στον οφειλέτη από την τράπεζα σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τη λήξη της, προκειμένου να προγραμματίσει ο οφειλέτης την πληρωμή του.

Μήπως με την ίδια λογική θα ήταν εφικτό και χρήσιμο κάθε μήνα η κυβέρνηση να γνώριζε στους υποτακτικούς της ένα..........
ισοζύγιο εισπράξεων και πληρωμών - υποχρεώσεων ώστε να μπορούμε και εμείς να αξιολογούμε την ικανότητά της στη διαχείριση του κρατικού μας κορβανά και να γνωρίζουμε από πού προκύπτουν οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις μας ?

Όχι τίποτα άλλο αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε τι χρωστάμε από πρόστιμα και την αιτία τους, αν περισσότερα πληρώνουμε σε πρόστιμα από ότι εισπράττουμε ως επιχορηγήσεις, για να βρούμε και τους υπεύθυνους.