Ξέσπασμα κατά του …μπερλουσκονισμού

Γράφει ο Μαγια



Ο εφιάλτης του μπερλουσκονισμού ξύπνησε το ένστικτο αυτοσυντήρησης του πολιτικού κόσμου και επετέθη με σφοδρότητα κατά του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος χθες εμφανίστηκε τιμητής και ξιφούλκησε κατά του «κράτους της μεταπολίτευσης», ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, όλα τα κόμματα έχουν ξοφλήσει, διότι είναι «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της μεταπολίτευσης».

«Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο. Να έχουμε συνείδηση ότι, την πολιτική δεν μπορούν να την κρίνουν και να την αλλάξουν επιχειρηματίες βουτηγμένοι στην διαπλοκή», είπε οργισμένος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Η Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, ζήτησε να μάθει αν θα επιτρέψει επιχειρηματίες να παρεμβαίνουν ξετσίπωτα με .......
έναν τέτοιο τρόπο και μάλιστα χρησιμοποιώντας το νόμο και το Σύνταγμα.
Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ: «Καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι κεφαλαιοκράτες να σιωπήσουν γιατί η επιείκεια με την οποία τους έχει συμπεριφερθεί ο πολιτικός κόσμος, νομίζω ότι, τους δημιουργεί μεγαλύτερη αναίδεια και γίνονται θρασύτεροι απ' ότι πρέπει. Ας προσέξουν».

Επειδή η χώρα εισέρχεται σε μια νέα φάση περιπέτειας, ανέφερε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, «η Βουλή θα έπρεπε ήδη από χθες, να έχει αντιδράσει στα όσα είπε ο κ.Δ. Δασκαλόπουλος».

Δεν είναι μόνο ο πολυπράγμων Βγενόπουλος που το παίζει μεσσίας και επιδιώκει ανοιχτά πολιτικό ρόλο. Ο ανεπάγγελτος, πρώην βιομήχανος, αλλά θεσμικός εκπρόσωπος των βιομηχάνων, ο κ. Δασκαλόπουλος, εμφανίστηκε χθες προκλητικός στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, μίλησε με ιταμό τρόπο κατά του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών ενώπιον του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε πως δεν άκουσε...

Στην εποχή του ΔΝΤ η υπεύθυνη για τη χρεοκοπία κυρίαρχη τάξη, εκμεταλλευόμενη την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, δεν επιθυμεί απλώς να υπαγορεύει τους όρους της, αλλά να τους επιβάλλει η ίδια, χωρίς την εξισορροπητική διαμεσολάβηση της πολιτικής.