Άντε γειά....Κύριε Σαμαρά


Γράφει ο Λυσίας

Έντονος προβλιματισμός, υπάρχει στη Ριγήλης, για τα χαμηλά ποσοστά που εξακολουθούν να εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις.
Μαρτυρώντας μια συνεχόμενη αποστροφή του κόσμου απέναντι στο μεγάλο αυτό πολιτικό φορέα, που δημιούργησε το 1974 ο Κωνσταντίνο Καραμανλής, και που κυβέρνησε τον τόπο, περίπου 16 χρόνια, κατά διαστήματα. Με τελευταία, την πρόσφατη πενταετία του Κώστα Καραμανλή.
Για αυτή, τη μη ανάκαμψη των ποσοστών, με σωρεία συσκέψεων, καθημερινώς, προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση. Η οποία πάντα συγκλείνει προς αυτή την τελευταία πενταετία και τα όσα δεινά συσώρευσε αυτή, στον τόπο, με τις τακτικές του Κώστα Καραμανλή και των συνεργατών του.
Όμως η αλήθεια είναι αλλού. Και απλά δεν τους συνφέρει να τη δούν και να την αναλύσουν...Βεβαίως και φταίει αυτή η άθλια, για την χώρα περίοδος του Κώστα Καραμανλή, με τους Ρουσσόπουλο, Παυλόπουλο, Αλογοσκούφη, Πετραλιά και όλους αυτούς που βομβάρδισαν με την ανηκανότητά τους, τα θεμέλια του τόπου...Φταίει όμως και το παρόν.
Το παρόν με την ίωση που κουβαλάει. Και που δεν λέει να κάνει τίποτα για αυτήν. Την ίωση που ονομάζεται ¨ περιβάλλον ¨.
Είναι υγειές το περιβάλλον του κυρίου Σαμαρά αυτή τη στιγμή;
Εάν έτσι το νομίζει, ας κάτσει να ψάχνει μέσα στη Ριγήλης, το τι φταίει και το δυναμικό του δεξιού χώρου, δεν επανακάμπτει στην Ν.Δ.
Αν νομίζει πως τον οφελούν, όλα αυτά τα .........
.βαρύδια του Καραμανλή, που εξακολουθεί να τα κουβαλάει, όλα αυτά τα ¨ καμένα χαρτιά¨ που σκόρπισαν τις στάχτες τους στη δομή της κοινωνίας μας, στην ανεξαρτησία της οικονομίας μας και στην αξιοπρέπεια της χώρας μας, ας συνεχίσει την πορεία του με αυτούς.
Και ας μετράει την κατρακύλα της παράταξής του, χωρίς να απορεί.


Την κατρακύλα, πριν καν την ανάληψη εξουσίας και την οποία, φυσική ίσως φθορά, θα είχε απο αυτήν.
Εξουσία με αυτούς όλους, πάντως, γύρω του, δεν πρόκειται να δεί.
Με τον Κώστα Μαρκόπουλο, που ως υπουργός, σπατάλισε με απίστευτη απονιά, εκατοντάδες εκατομμύρια των Ελλήνων, χωρίς να προσφέρει στον τουρισμό μας τίποτα. Διεπλάκει με διάφορες αδιαφανείς διαδικασείες, με κάποιους διαφημιστικούς οργανισμούς (ακόμα και με εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολας) χωρίς αποτέλεσμα άλλο απο την αφαίμαξη των πολλών εκατομμυρίων. Και μόνο αυτό; Άφησε και 130 εκατομμύρια χρέος, σε ξένους φορείς, για να τα ξεπληρώσει η παρούσα κυβέρνηση....
Και αντί αυτός ο κύριος, να κληθεί κάπου, τέλος πάντων, να λογοδοτήσει για την εσχάτη προδοσία, απέναντι στην εμπιστοσύνη ενός λαού, είναι μέσα στο στενό περιβάλλον του νέου αργιγού της Ν.Δ.
Το ίδιο και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, που ως υπουργός, απέτυχε, αναγκάζοντας τον Καραμανλή να τον αποπέμψει. Αφού πρώτα έχασε την ευκαιρία, να μετακινήσει το υπουργείο του, προς το επίμαχο Ολυμπιακό κτήριο, που του πρότειναν. Το κτήριο που έγινε τελικά το μήλο της Έριδος στο θέμα του Βατοπεδίου. Το εξόπλισε ο κύριος Παναγιωτόπουλος, με επίπλωση πολλών εκατομμυρίων. Αλλά το υπουργείο δεν μετακινήθηκε ποτέ εκεί. Απλά για δωθεί στα χέρια του Εφραίμ....
Και....επιπλωμένο κιόλας. Και αυτός στο περιβάλλον Σαμαρά, κατοικοεδρεύει.
Ο πολύς...Δημητρης Αβραμόπουλος, τέσσερα χρόνια στο υπουργείο υγείας, τι έκανε για αυτό; Οτι είχε κάνει, ένα χρόνο πρίν στο Υπουργείο Τουρισμού. Υπερχρεώνόντάς το, με ταξιδάκια αναψυχής ανά τον κόσμο.
Απο Κίνα και Ινδία μέχρι Αυστραλία και Λαπωνία ( περίμενε τουρίστες απο την Λαπωνία! ). Βρήκε την ευκαιρία ο άνθρωπος να γνωρίσει τον κόσμο με βασσιλικές τιμές....Μένωντας σε πανάκρηβες σουίτες, αυτός και η συνοδεία του...Και στο Υπουργείο Υγείας μια απο τα ίδια....Η υγεία στον τόπο μας, στο πιο άθλιο επίπεδό της. Και υπερχρεωμένη. Δεν τον προβλημάτισε ποτέ πως γίνεται ένα φάρμακο, ή ένας αξονικός τομογράφος, στην Ελλάδα να πωλείται και έξη φορές πάνω απο οτι στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Όσο για τον περίφημο ιό της γρίπης, πολλοί φάγανε απ’αυτόν πολλά!


20 εκατομμύρια εμβόλια μας χρέωσε ο τότε Υπουργός, τρομερά υπερτιμολογημένα ( 5 – 6 πάνω απο απο την κανονική τιμή πώλησης ), για μια χώρα , που δεν ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια κατοίκους....
Και τόσοι άλλοι ακόμα, πρώην υπουργοί και στελέχη ( Ζαγορίτης, Παπαθανασίου, Αλογοσκούφης και τόσοι άλλοι ) που πλαισιώνου τώρα τον κύριο Σαμαρά, αποτυχημένοι, που καταχρέωσαν τον τόπο σπαταλώντας με απίστευτη ασυδοσία, τα εκατομμύρια, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Χωρίς κανέναν απολύτως όφελος για μας.
Με μόνη τους φροντίδα την καλή τους εικόνα και τις δημόσιές τους σχέσεις.
Στο μόνο που θα μπορούσε κανείς να επισημάνει, μια κάποια ικανότητά τους.
Έτσι επανεξελέγησαν όλοι. Όχι με την προσφορά τους στον τόπο, στο έθνος, αλλά με την προσφορά τους στις παρεούλες τους.
Ο Μαρκόπουλος ας πούμε, δεν άφησε στην Εύβοια, παπά και ενορία που να μην τον ενισχύσει οικονομικά. Με λεφτά του Υποργείου....Τουρισμού!!
Συλλόγους κυνηγών, συλλόγους με απλή σφραγίδα και μέλη που θα του κάνανε απλά προεκλογικό αγώνα ή αθλητικά σωματεία με λεφτά του Υπουργείου Πολιτισμού.
Αυτούς όλους, ο κύριος Σαμαράς τους έχει ακόμα στο πλευρό του. Και καμαρώνει για αυτούς....Αλλοιώς θα τους είχε πλέον αποχωριστεί.
Εν ονόματι των 800.000 πολιτών που τον εμπιστεύθηκαν και πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν....Αυτούς όλους ο κύριος Σαμαράς τους πρόδωσε.
Γιατί τον θεώρησαν έντιμο και άφθαρτο. Τον θεώρησαν τολμηρό και αποφασιστικό πλέον, γιατί αποζητούμενη απο όλους μας αλλαγή...
Για την ανανέωση των στελεχών, με έντιμους και αποδωτικούς ανθρώπους.
Ας μένει λοιπόν κύριε Σαμαρά, να συσκέπτεται με αυτούς και να απορεί, γιατί η Ν.Δ. δεν ανακάμπτει, στις δημοσκοπίσεις....
Ας μένει με αυτούς τούς καλούς του συντρόφους, απέναντι σε όλους εμάς που φωνάζουμε σε αυτές τις πολιτικές, σε αυτούς τους άθλιους Μαυρογιαλούρους,
« Άντε γειά...Δεν ερχόμαστε κοντά, γιατι η ίωσή σας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για μας και για τον τόπο...Άντε γειά...Κύριε Σαμαρά...»
ΛΥΣΙΑΣ