Σταματήστε τους χουβαρντάδες της Πάτρας!


Γράφει ο Μαγια

Κατακραυγή προκαλεί η μπίζνα της ετερόκλητης «κοινοπραξίας» δήμου και νομαρχίας, στην Πάτρα.
Οι Α. Φούρας και Δ. Κατσικόπουλος (οι άσπονδοι σύντροφοι φαίνεται πως έχουν τρόπο να τα βρίσκουν,,,), σε περίοδο άγριας περιστολής των δαπανών και μείωσης των εισοδημάτων κάνουν χουβαρνταλίκια!... Βάζουν …χέρι στον δημόσιο κορβανά (για την τσέπη τους πρόκειται;) και «πετάνε» μισό εκατομύριο ευρώ (πρώτη δόση;) για μια …συνάντηση μοτοσικλετιστών της Harley-Davidson!!!
Απίστευτη η πρόκληση αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι, ο δήμος χρωστάει και της …Μιχαλούς και πρόσφατα αναγκάσθηκε να προσφύγει στον τραπεζικό δανεισμό για την εκτέλεση έργων ανακαίνισης του ασφαλτοτάπητα κεντρικών δρόμων της πόλης.
Το θράσος του …φουριστάν δε σταματά στα χουβαρνταλίκια, με ξένα …......κόλυβα. Προχωρά και σε καταστροφικές παρεμβάσεις στον μοναδικό υγροβιότοπο της πλαζ της Αγυιάς, προκειμένου να εγκατασταθούν οι …σκηνές των μοτοσικλετιστών. Πανεπιστημιακοί και οικολογικές οργανώσεις βρίσκονται επί ποδός καταγγέλλοντας τον δήμο Πατρέων, που ισοπεδώνει με μπουλντόζες ένα οικοσύστημα για χάρη των οικονομικών συμφερόντων, γράφοντας εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του μελέτη «ήπιων παρεμβάσεων», που ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει με 200.000 ευρώ!
«Ο υγρότοπος αντιμετωπίζεται ως ακόμα ένα "οικόπεδο", που καθαρίζεται για να δεχτεί το επικείμενο γεγονός, μια νοοτροπία που έχει σχεδόν παγιωθεί, σε πείσμα των μελετών που έχουν εκπονηθεί και μάλιστα με χρήματα του ελληνικού λαού», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Λιβανίου-Τηνιακού, επίκ. καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην Πάτρα ενώ αδυνατούσαν να ερμηνεύσουν τη …συμμετοχή του Κατσικόπουλου, στην «επιχείρηση» …Harley-Davidson, για τον Φούρα, σχολίαζαν πως «βλέποντας να χάνει το τρένο της επαναδιεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου είναι ικανός να κάνει και χειρότερα προκειμένου να πλήξει την εικόνα της κυβέρνησης και προσωπικά τον Γ,. Παπανδρέου. Μόνο, που σε λίγο θα μείνει εντελώς μόνος…».
Το λόγο, πλέον, έχουν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, όσο και η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη. Προκλήσεις αυτού του είδους και μάλιστα από την Πάτρα πρέπει να σταματήσουν πάραυτα!