Αναποτελεσματικότητα ή βλακεία ???

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι γνωστό και στον τελευταίο πολίτη της.

Επίσης γνωστή είναι και η αναποτελεσματικότητα των Δημόσιων Ταμείων στην είσπραξη των βεβαιωμένων και μη οφειλών.

Η μείωση στην είσπραξη του ΦΠΑ εν μέρει δικαιολογείται από την πτώση του τζίρου της αγοράς. Όμως υπάρχει και ένα πλήθος καταστημάτων που κερδοσκοπούν σε βάρος του Δημοσίου αλλά και των πολιτών και είναι αυτοί που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Καθημερινά στα διάφορα blogs αναφέρονται επώνυμες καταγγελίες για προκλητικά περιστατικά φοροκλοπής που αν υπήρχε συντονισμός των αρμόδιων Υπηρεσιών (βλέπε ΥΠΕΕ) θα έπρεπε οι συγκεκριμένες και καταγγελλόμενες επιχειρήσεις να είχαν κλείσει και να τους είχαν επιβληθεί σημαντικά πρόστιμα. Όμως φαίνεται κανείς δεν .......ασχολείται με τους φοροκλέπτες να οργιάζουν, για να πληρωθεί το υπό του προφήτου ρηθέν «του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει». Ούτε Τούρκου, ούτε Γερμανού, ούτε Ελληνικής Κυβέρνησης.

Όσες απειλές και να εκτοξεύονται καθημερινά κατά των παρανομούντων τόσο αυτοί προκαλούν και το παίζουν «μάγκες» ακόμα και όταν επιπλήττονται από την πελατεία τους.

Κύριοι του ΥπΟικ. Ξυπνήστε.

Αν περιμένετε να καλύψετε τις τρύπες με αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων είστε γελασμένοι και το παιχνίδι το χετε χάσει. Τεντώσετε τις κεραίες σας, βγείτε στους δρόμους και μαζέψετε το μαύρο χρήμα διαφορετικά να πάτε σπίτι σας. Ούτως ή άλλως ο Δημόσιος Τομέας είναι υπερπλήρης. Υπάρχουν αντικαταστάτες που μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους (σας).

Και τέλος αν η Κυβέρνηση αισθάνεται αδύναμη να επιτελέσει «έργο», ας τα παρατήσει και να καλέσει εισαγόμενα στελέχη από Κυβερνήτες μέχρι τροχονόμους, που να μπορούν να ανταποκριθούν όχι σε τίποτα άλλο, απλά και μόνο να εφαρμόσουν τους νόμους.