Και με τον Βεζίρη και με τον….Κακομοίρη


Γράφει ο Λυσίας


Και με τον Πασά και με τον Χατζιαβάτη, ο Καραγκιόζης.
Ο πονηρός Καραγκιόζης. Που και την πίτα θέλει ολόκληρη, αλλά και τον…. σκύλο χορτάτο. Ο μικρός εκείνος Καραγκιοζάκος, που αφού παρακάλεσε μέχρι δακρύων ( για την κατάντια του ), τον Γερουλάνο, για να τον βάλει στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, ως μέλος του, επί του ασφαλούς τώρα, χαρακτηρίζει φιάσκο, την προσπάθεια της κυβέρνησης, στο να εξαρθρώσει την τρομοκρατία….
Και γράφει πως κακώς τα αστυνομικά όργανα, συνέλαβαν τους φερόμενους ως μέλη, τρομοκρατικής οργάνωσης. Και πως οι γιάφκες για τις οποίες, τόση συζήτηση έγινε, είναι…. παραμύθια. Κακή πληροφόρηση είχε ο ¨ διορατικός¨ δημοσιογράφος κ. Κούλογλου, γιατί τα όπλα πιάστηκαν…..
Κατά φαντασία επαναστάτης δηλαδή και ο Κούλογλου. Σαν και όλους αυτούς, που χρόνια τώρα, προσπαθεί να μας ταΐζει το κατεστημένο, για να έχει κι αυτό κάποιον λόγο, με τους κατά καιρούς τζάμπα μάγκες του. Που είναι τόσο πολύ πια προβοκάτορες, που και στο άκουσμα μόνο του ονόματός τους, σε πιάνει ναυτία. Και σου έρχεται να ξεράσεις, από την πολύ γλίτσα που αφήνουν στο πέρασμά τους….
Αναρωτιέμαι, τι είναι αυτό που έκανε, τον διορισμένο από την κυβέρνηση μισθοσυντήρητο κ. Κούλογλου, να πάρει τέτοια αρνητική θέση, απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, σχετικά με την εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος. Διότι τα όσα έγραφε, ο Στέλιος Κούλογλου, για την εξαγγελόμενη από το.........
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, τα έγραψε, όταν ακόμα οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχει κάποιο χειροπιαστό στοιχείο, για το αντίθετο όλων αυτών των κυβερνητικών δηλώσεων. Ποιά παραπάνω δεδομένα, από τους υπόλοιπους συναδέλφους, διαθέτει ο Κούλογλου, για να παίρνει τέτοια θέση; Και τόσο ανοιχτά μάλιστα; Όταν η κοινωνία είναι ακόμα συγκλονισμένη, από την άδικη δολοφονική ενέργεια κατά του δεκαπεντάχρονου Αφγανού. Και την τύφλωση της μικρότερης αδελφής του. Από τις επιπόλαιες ενέργειες, τέτοιων σατανικών ατόμων. Τέτοιων αισχρών δολοφόνων. Που στο πρόσωπο του Στέλιου Κούλογλου, βρίσκουν τον ιδανικό τους συνήγορο….
Εάν ο κύριος αυτός, ο διορισμένος από τον Γερουλάνο, στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, έχει τέτοια στοιχεία, που του επιτρέπουν, δημόσια, να παίρνει τέτοια θέση, όταν ακόμα η υπόθεση βρίσκεται σε δικαστική διερεύνηση, καλώς και την παίρνει.
Αφού είναι δημοσιογραφάρα . Και βάζει στο τσεπάκι του, όλους τους αστυνομικούς συντάκτες, όλων των μέσων ενημέρωσης….
Εάν όμως, δεν έχει στοιχεία τέτοια και απλά, το ζητούμενό του είναι, όταν πίνει καφεδάκι στα Εξάρχεια, να υπογράφει και μερικά αυτόγραφα, τότε είναι επικίνδυνος….
Γιατί με τέτοια λεπτά θέματα, κανείς δεν πρέπει να παίζει. Εάν αποδειχθεί η υπόθεση ως ¨φιάσκο¨ μπορεί να λέει ότι θέλει. Εάν όμως συμβεί το αντίθετο, που θα πάει να κρυφτεί;
Στον τέταρτο όροφο της ΕΡΤ; Με την σύμβασή του στην μασχάλη;

Κύριε Παπανδρέου, Κύριε Χρυσοχοΐδη, να σας συγχαρώ για τις επιλογές του εκλεκτού σας, κυρίου Γερουλάνου, που στο πρόσωπο του Κούλογλου, βρήκε τον ιδανικότερο της δημοσιογραφικής έκφρασης. Και παρά τις τότε αντιδράσεις, με επιμονή, τον ¨ φύτεψε ¨ στην ΕΡΤ. Για να διαμορφώνει από κει το πνεύμα και την ενημέρωση των Ελλήνων.
Να τους χαίρεστε και τους δυο….
Γιατί είναι αλήθεια, τέτοια…. λεβεντιά, δεν την συναντάει κανείς εύκολα.
Το να προβοκάρεις την προσπάθεια των εργοδοτών σου, για το καλό του κοινωνικού συνόλου, εγώ δεν μπορώ να το ερμηνεύσω. Εφ’ όσον αυτοί μοχθούν για την προσωπική μου ασφάλεια.
Θα μπορούσα, αν η προσπάθειά τους αυτή, ήταν για προσωπικό τους όφελος. Τότε ναι, ίσως το θεωρούσα και εντιμότητα.
Αλλά τώρα, για να περάσει κάποιος, τις φιλικές του διαθέσεις, απέναντι σε ομάδες που κινούνται στο σκοτάδι; Καταστρέφοντας και δολοφονώντας; Εν ονόματι μιάς κοινωνικής επανάστασης; Που δεν την πληρώνει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ εκτός από τον λαό, από μένα δηλαδή, τους φίλους μου, τους γείτονές μου; Αυτό επιτρέψτε μου, να το εκλάβω τελείως διαφορετικά. Και να ανησυχήσω. Και να θυμώσω.
Αν κάνω λάθος, συγχωρέστε με.
Τον Στέλιο τον γνωρίζω χρόνια. Από την περίοδο του Παπουτσάκη και του ¨ Αντί¨. Και από την έκδοση του πανέξυπνου λευκώματος, με τίτλο: « Κάτι το ωραίον » που παρουσίασε το Ελληνικό κιτς, σε όλη του τη διάσταση…
Όταν, τότε, το κιτς, παρουσιαζόταν ως μια νεοπλουτίστικη έκφραση του στερημένου Έλληνα. Ενώ τώρα, να που αυτό το ίδιο κιτς, παίρνει τη θέση του στερημένου από δημοσιότητα, ύποπτου ¨ Ελληναρά ¨….
Ξέρω πόσο φιλόδοξος είναι ο Στέλιος. Ξέρω και πόσο ευφυής είναι.
Και αυτό, το τελευταίο πια, είναι που με κάνει να προβληματίζομαι. Και να αναρωτιέμαι, αν το ζητούμενο, είναι απλά, τα δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αν ο στόχος είναι, να ταχθεί στο πλευρό και του Βεζίρη, αλλά και του ….Κακομοίρη, ή είναι κάτι άλλο;….
Αυτό είναι που με ταλανίζει, το κάτι άλλο….
Θα φανεί, πιστεύω.

ΛΥΣΙΑΣ