Κύριε Παπακωνσταντίνου, εμείς θα επιμένουμε


Γράφει ο Λυσίας



Το μπάχαλο, στην ΔΟΥ Σαλαμίνας, μου καταγγέλλουν, δεκάδες φορολογούμενοι, συνεχίζεται. Με τον κ. Παπακωνσταντίνου, προληπτικά να αδιαφορεί….
Για τον Υπουργό, το μόνο ενδιαφέρον, είναι η μάζωξη χρημάτων….
Πως όμως να μαζευτούν, όταν μια τέτοια υπηρεσία, παραμένει κυριολεκτικά διαλυμένη; Χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς; Με το ένα τέταρτο, του απαιτούμενου προσωπικού…. Χωρίς ελεγκτές, αλλά και χωρίς εργασιακή γαλήνη….
Με μια ολόκληρη υπηρεσία, να είναι αφημένη, στα καπρίτσια και στα προσωπικά συμφέροντα, δυο πρασινοφρουρών. Που αφού πρώτα κατάφεραν και φάγανε από κεί, τον μέχρι τώρα αυστηρό, αλλά έντιμο, εργατικό και άκρως αποδοτικό προϊστάμενο, τον Α.Π., προσπαθούν να σπάσουν τα νεύρα και της αντικαταστάτριάς του, της Ο.Ε., η οποία με έγγραφό της προς την διοίκηση, ζητάει απεγνωσμένα, την απομάκρυνσή της από την Σαλαμίνα…. Πριν καλά – καλά, συμπληρώσει μήνα παραμονής της, εκεί….
Ενώ ξαφνικά, εμφανίζεται έτερος…. υπάλληλος, σύντροφος των δυο πράσινων πρωταγωνιστών και δηλώνει στους συναδέλφους του, ότι σύντομα αναλαμβάνει αυτός την διεύθυνση της εν λόγω ΔΟΥ.
Ένας, ουρανοκατέβατος και από το πουθενά,…. κύριος, που όπως μας καταγγέλλουν, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία αυτή, έχει...........
περιορισμένες γνώσεις και αμφιβόλου επάρκειας ικανότητες…. Αλλά και βεβαρημένο παρελθόν.
Πρόσφατα γράψαμε για το θέμα αυτό, ρωτώντας απλά, τον Υπουργό, πως και γιατί φαγώθηκε ο, για τόσα χρόνια προϊστάμενος, που τόσες επιτυχίες είχε στο ενεργητικό του. Μια από αυτές: το ότι ανάγκασε τις κοινοπραξίες των πορθμιακών γραμμών, να αποδίδουν στο κράτος, το Φ.Π.Α., που εισέπρατταν από τους πολίτες και παρακρατούσαν αυτοί, προς ιδίων όφελος, υπό την κάλυψη βουλευτή της Β’ Πειραιώς της Ν.Δ.
Και δεν μιλάμε για τα ψίχουλα….Μιλάμε για ένα πορθμείο που διακινεί ετησίως 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα και τριπλάσιο αριθμό επιβατών….
Και ένα σωρό ακόμα οφέλη προς την υπηρεσία του, που μόχθησε, μάτωσε, αλλά κατάφερε, ο απομακρυνθής προϊστάμενος της ΔΟΥ Σαλαμίνας.
Χωρίς κανείς να δικαιολογεί, από το Υπουργείο, την απομάκρυνση αυτή…
Χωρίς να έχουμε πάρει από το γραφείο του Υπουργού μια απάντηση.
Γι’αυτό και καταχρώντας ίσως, την φιλοξενία, της παρούσας ιστοσελίδας, επιμένουμε εκ νέου. Γιατί, αυτό το γεγονός γνωρίζουμε, αυτό εκθέτουμε.
Πόσα όμως άλλα, ανάλογα, με αυτό το γεγονός περιστατικά, δεν συμβαίνουν στην υπόλοιπη επικράτεια…. Γεγονότα που ίσως από φόβος δεν καταγγέλλονται.
Γιατί το Υπουργείο, παρά την επιμονή μας, σιωπά;





Γιατί καλύπτει τους δυο πρασινοφρουρούς της Σαλαμίνας, με τόση ζέση;
Εάν το παρόν κείμενο, θα δημοσιεύοταν στην ¨ Real News ¨ του Χατζηνικολάου ή στο ¨ Βέτο ¨ του Τριανταφυλλόπουλου, θα είχε καλύτερη τύχη;
Επιλεκτικά το Υπουργείο, λαμβάνει υπόψιν του, τα…. διαπλεκόμενα με αυτό μέσα;
Ποιος εξουσιοδοτεί τον Α.Δ., να δηλώνει ότι το Υπουργείο τοποθετεί σύντομα αυτόν, στην θέση του Προϊσταμένου στην ΔΟΥ Σαλαμίνας;
Βγήκαν τα υπηρεσιακά μήπως; Ή το ότι είναι πρασινοφρουρός κι αυτός αποκτά αυτομάτως διαβατήριο προϊσταμένου, ασχέτως ικανοτήτων, εμπειριών, γνώσεων κ.λπ. Γιατί ο Α.Π. απομακρύνθηκε; Και η αντικαταστάτριά του ακόμα…. τρέχει;
Μια απάντηση. Καταδεχτείτε την.
Και ας μην είμαστε ¨ Real - Βέτο ¨ για να σας κεράσουμε της όποιας διαπλοκής,
κουφέτο…..

ΛΥΣΙΑΣ