Το ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. ‘’παίζει’’ με τα παιδιά μας;

Γράφει ο Δημήτρης Σγούρος

Είναι περίεργο που στις 6/4 δεν έχει ακόμα σταλεί προς τα σχολεία η εγκύκλιος για τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Παράλληλα, πληροφορηθήκαμε ότι η Δ/νση οργάνωσης και διεξαγωγής εξετάσεων τμήμα Β’ του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. απέστειλε προς τις Δ/νσεις των νομών, το έγγραφο Φ.251/34360/Β6/24-03-2010 με θέμα:

’’Εξεταστικά κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων’’, το οποίο έχει ως εξής:

Παρακαλούμε να μην προχωρήσετε σε ορισμό εξεταστικών κέντρων Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων, γιατί με νεώτερο έγγραφο μας θα σας γνωστοποιήσουμε το συνολικό αριθμό εξεταστικών κέντρων της περιοχής ευθύνης σας.

Την υπογράφει ο κος Μπαλίκος.

Προτίθεται το ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. να περιορίσει τα εξεταστικά κέντρα; Γιατί δεν το ανακοινώνει έγκαιρα; Δεν θα .........πρέπει οι μαθητές που πιστεύουν ότι θα εξεταστούν στο σχολείο που φοίτησαν να γνωρίζουν που θα πάνε; Ή μήπως φοβάται τις αντιδράσεις;

Το ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. δεν πρέπει να παίζει με τις ψυχές των παιδιών μας. Δεν είναι όλα €. Δεν αποτιμώνται όλα με χρήματα. Να πληρώσουμε για την οικονομική κρίση αλλά όχι τα παιδιά και όχι σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο της ζωής τους. Οι μαθητές γνωρίζουν ότι θα εξεταστούν στο σχολείο που φοίτησαν. Τυχόν μετακίνηση, θα υποβάλλει τους μαθητές της περιφέρειας σε ψυχική, σωματική και οικονομική ταλαιπωρία, που δεν αποτιμάται.

Θα αναγκαστούν να ξυπνήσουν πολύ νωρίτερα και να μετακινηθούν άγνωστο για πόσα χιλιόμετρα. Επίσης, στην ταλαιπωρία θα συνυποβληθούν και οι γονείς, αφού θα αναγκαστούν σε αρκετές περιπτώσεις να αναλάβουν οι ίδιοι την μετακίνηση των παιδιών τους.

Η εξέταση δεν θα είναι ισότιμη κάποιοι θα εξεταστούν στο οικείο περιβάλλον του σχολείου τους, και κάποιοι άλλοι σε άγνωστο περιβάλλον.

Θυμάται το ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. τα εκατομμύρια € που σπαταλήθηκαν φέτος για την αντικατάσταση των ηλεκτρονικών μηχανημάτων που υπάρχουν στα σχολεία για τη μετάδοση των θεμάτων (VBI); Αυτά θα πιάσουν τόπο καταργώντας εξεταστικά κέντρα; Ή μήπως φανερώνει παντελή έλλειψη προγραμματισμού;

Κα Διαμαντοπούλου δεν μπορεί τα παιδιά μας να πληρώσουν το τίμημα της οικονομικής κρίσης με αυτόν τον τρόπο. Μην τα αναστατώνεται. Αφήστε τα να περάσουν ήρεμα αυτές τις δύσκολες μέρες. Κάνουν ένα μεγάλο αγώνα για πολλά χρόνια τώρα. Αφήστε τα να τον ολοκληρώσουν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

Δημήτρης Σγούρος

πατέρας υποψήφιας