Οι κλέφτες με τις μεταξωτές γραβάτες


Γράφει ο Λυσίας

Εκπληκτική η ομιλία του Πρωθυπουργού, σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης των μέτρων που πάρθηκαν, για τον ισοσκελισμό του ελλείμματος.
Λόγος μεστός, καθαρός, αποφασιστικός, με πολύ συναίσθημα και λυρισμό.
Μπράβο σε όποιον επιμελείται τις ομιλίες του Πρωθυπουργού.
Αυτό όμως, που προκάλεσε αίσθηση, στη συγκεκριμένη ομιλία, ήταν η απουσία κάποιων θέσεων, που θα έφερναν ανακούφιση σ’ αυτούς όλους που άδικα τώρα καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο, που άλλοι έσπασαν. Έλειπε το στοιχείο αυτό, που θα επιβεβαίωνε ότι πράγματι, κάτι αλλάζει στη δημόσια διοίκηση. Έλειπε, από εκείνη την ομιλία, με τις ..δραματικές κορώνες, για μια ακόμα φορά, η δέσμευση του κ.Παπανδρέου, για τη δικαίωση του λαού, μιας τέλος πάντων καταδίκης. Μιας ουσιαστικής καταδίκης των υπαιτίων. Με απόδοση ποινικών ευθυνών, σε όλους αυτούς που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή τη δεινή θέση.
Μια έρευνα για να μάθουμε και μεις πόσο .......
κονόμισε ο Λαλιώτης, από τις τρομακτικές εκείνες, υπερτιμολογήσεις των δημόσιων έργων.
Πόσες φορές πάνω από την αξία του, πληρώθηκε το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Η Αττική Οδος. Η Ιωνία Οδός, τα Ολυμπιακά έργα;
Πόσο φάγανε τα τρωκτικά του Υπουργείου Υγείας. Πόσες μίζες και σε ποιούς απέφεραν οι αμυντικοί μας εξοπλισμοί...
Πόσο σπατάλησε η κα Αγγελοπούλου για να ικανοποιήσει το πάθος της χλιδής της. Και όχι μόνο, στην Αθήνα 2004. Πόσα μάσησαν από το «Χρηματιστήριο» οι αετονύχιδες κλέφτες.. Από τα δομημένα ομόλογα, οι εμπνευστές τους.
Πόσο πλούτηνε και ποιούς το Βατοπέδι. Και όλα αυτά τα ..«Βατοπέδια» που δεκαπέντε χρόνια τώρα, μας κατάντησαν σαν ..φαλάκρα οροπέδια.
Αυτά θα έπρεπε να συνοδεύουν την ομιλία του Πρωθυπουργού. Και όχι μόνο τα όσα γλυκερά και «πονεμένα» μας είπε. Φυλακίζοντας έτσι τα όνειρά μας, τις ελπίδες μας, το μέλλον μας... Αλλά όχι και τους υπαίτιους...
Τους κλέφτες με τις μεταξωτές γραβάτες....



ΛΥΣΙΑΣ