Αλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη…

Γράφει ο Μαγια


Προσέξτε πόσο μεθοδικά καλλιεργούνται οι όροι της συναίνεσης για τη βαρβαρότητα, που πρόκειται να υποστούν το επόμενο διάστημα οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Ο τρόπος που παρουσιάζεται το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, βασίζεται στην παραδοχή «την πατήσαμε - και γι' αυτό φταίμε όλοι - τώρα τα κεφάλια μέσα. Ολοι πρέπει να βοηθήσουμε - εξάλλου αυτό ζητάνε και οι Αγορές!»

Διότι στην κρίση που χτυπάει τη χώρα είμαστε όλοι ίσοι: Η off shore βίλα της Εκάλης και το μικροαστικό τριάρι της Καλλιθέας. Τα golden boys και οι βιοπαλαιστές. Η Λωζάνη και η Κοζάνη.

Η λογική αυτή δραματοποιείται αρκούντως, ώστε να προκαλεί ισχυρές δόσεις φόβου για το μέλλον, ανασφάλειας για το εισόδημα. Επιπλέον καλλιεργείται εντέχνως και το συναίσθημα της ενοχής ή συνενοχής για το "κακό που μας βρήκε". Και ένοχοι είμαστε όλοι εμείς που «καλοπεράσαμε» τα προηγούμενα χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Όλοι ανεξαιρέτως.

Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να συνεισφέρουμε στο Ταμείο Στήριξης Ελλάδας, που πρότεινε από το τηλεοπτικό βήμα, ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος και πρώτος όλων έσπευσε να καθαγιάσει ο ερωτευθείς κεραυνοβόλως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Γ. Καρατζαφέρης.

Δια της περιφοράς δίσκου θα..........
διασωθεί η …τιμή του διεφθαρμένου συστήματος, που καταχράσθηκε το δημόσιο χρήμα και δανείζεται απ΄έξω, στο διηνεκές, με νοοτροπία μπαταχτσή απατεώνα.

Εμπλεο γενναιοδωρίας και μεγαλοψυχίας το συγχωροχάρτι προς τους ποικιλώνυμους λήσταρχους του δημόσιου κορβανά, καθώς γιαυτούς, φαίνεται, πως ισχύει η ρήση του Ιησού: «Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Τη λαική ρήση, που ταιριάζει με την περίσταση, την ξέρετε;…

Δεν θα κουρασθούμε να επαναλαμβάνουμε. Πρώτα θα καθίσουν στο σκαμνί και θα επιστρέψουν τα κλεμμένα οι μεγαλόσχημοι πλιατσικολόγοι, και μετά θα πράξουν, όπως πάντα, το καθήκον τους οι τίμιοι μεροκαματιάρηδες, οι σωστοί επιχειρηματίες, οι φιλότιμοι επιστήμονες.