Καλό κουράγιο Ελληνες


Μόνο σε χώρα υπό επιτήρηση ένας ολόκληρος αντιπρόεδρος κυβέρνησης, όπως ο κ. Θ. Πάγκαλος (σκίτσο), θα αναλάμβανε να συνοδεύσει σε γεύμα έναν επίτροπο, όπως ο κ. Ολι Ρεν. Φεύγοντας από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για να κατευθυνθεί προς το εστιατόριο «17», ο κ. Πάγκαλος είπε ότι «τουλάχιστον στο φαγητό θα έχω εγώ το πάνω χέρι».

Ωστόσοόπως μάθαμε , ο αντιπρόεδρος συγκρατήθηκε και ήταν ιδιαίτερα λιτός στην απόλαυση του ιχθύος και της σαλάτας. Αντίθετα είχε το «πάνω χέρι» στη συζήτηση αφού εντυπωσίασε τους συνδαιτυμόνες του με διηγήσεις περιστατικών από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Στο ίδιο τραπέζι ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) κ. Γ. Ζανιάς , η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες κυρία Μαρία Ασημακοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου κ. Αμαντέου ΤάρντιοΑλταφάζ , το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ (και ροτβάιλερ της δημοσιονομικής πειθαρχίας) κ. Γιούργκεν Σταρκ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμπσον και ο τμηματάρχης της Κομισιόν για τα ελληνικά οικονομικά θέματα κ. Ζοάο Νογκουέιρα. Πάντως ένα....... τέτοιο γεύμα δεν μπορεί παρά να εκπέμπει εθνική μελαγχολία- παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Πάγκαλου να δημιουργήσει μια «τσορτσιλική εντύπωση» στους κοινοτικούς.
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ