ΔΕΙΝΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΑ Η ΚΡΙΣΗ

Γράφει η Νατάσα Γ. Πετρούλια

Είναι άξιο απορίας (και περιφρόνησης) το «θέαμα» της έκπληξης όλων εκείνων που ευθύνονται για τη βαθύτατη, δεινή και μακρά οικονομική (δημοσιονομική, αναπτυξιακή, χρηματοπιστωτική) -και όχι μόνο- κρίση, στην όποια βυθίστηκε η χώρα.

Οι πάντες- με την κυριολεκτική σημασία της λέξης- γνώριζαν κατά που …πορευόταν η χώρα, ήδη από τη δεκαετία του ΄80 και ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ΄90, όταν κορυφωνόταν η προετοιμασία για την ένταξη της πατρίδας μας στην Ο.Ν.Ε.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας, πριν το 2000, υποχρεώθηκε να προσφύγει στη λεγόμενη «δημιουργική λογιστική», για να εκπληρώσει η ελληνική οικονομία τα κριτήρια της ΟΝΕ.

Δεν πρέπει να ξεχνούν οι υπεύθυνοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε όλοι μας, ότι η συμμετοχή μας στην ΟΝΕ- δηλαδή στη ζώνη του EYΡΩ- στηρίχθηκε στους γνωστούς δημοσιονομικούς κανόνες, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος το 60% του ΑΕΠ.

Για δέκα ολόκληρα χρόνια οι κυβερνήσεις της χώρας «αποθέωσαν» τη δημιουργική λογιστική και στην τελευταία πενταετία οι κυβερνήσεις της.........
ΝΔ, αντιμετώπισαν της εξελίξεις στην οικονομία με εγκληματική ανευθυνότητα και με αποδεδειγμένο πολιτικό δόλο.


Η διεθνής οικονομική κρίση… βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναδείξει σε όλο το μεγαλείο της, τη συνολική και συλλογική παθογένεια της εθνικής μας ζωής. Γιατί η κρίση που διέρχεται η χώρα, με αιχμή την ουσιαστική διάλυση της πραγματικής οικονομίας και εισοδηματικής αφαίμαξης των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος, δεν θα είναι μόνο δεινή, αλλά θα είναι και μακρά…!!!


Η ύφεση και η ανεργία που οδηγούν στην εξαθλίωση των οικονομικά αδυνάτων, δημιουργεί νέες πρωτόγνωρες, αποπνικτικές συνθήκες στη δομολειτουργία της συνολικής εθνικής ζωής και οδηγεί στην ευθεία υπονόμευση των αξιακών βάσεων του πολιτισμού μας.


Η πολιτική ηγεσία της χώρας και οι εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών εταίρων και πρώτα πρώτα η κυβέρνηση, πρέπει να εκπληρώσουν άμεσα και πλήρως το εθνικό καθήκον της απόλυτης αλήθειας, η οποία πρέπει να αποκαλυφθεί – όσο πικρή και εάν είναι- και να γίνει « κτήμα » του λαού μας και ιδιαίτερα όσων ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση…

Γιατί καθώς σημείωνε και ο Φρ. Νίτσε: « Η αξία του κάθε ανθρώπου μετριέται από την ποσότητα αλήθειας, που μπορεί να σηκώσει»

Ας μάθουμε επιτέλους να ζήσουμε χωρίς ψέματα !!

Νατάσα Γ. Πετρούλια
Δικηγόρος – Ποινικολόγος