Ο νεκρός οδηγεί στον «Επαναστατικό Αγώνα»


Την άκρη του νήματος που ενδέχεται να οδηγήσει στη σύλληψη της αποκαλούμενης «νέας γενιάς τρομοκρατών» φαίνεται ότι βρήκε απροσδόκητα η ΕΛ.ΑΣ. μετά το αιματηρό περιστατικό στη Δάφνη τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σε συμπλοκή αστυνομικών με δύο αγνώστους που επιχειρούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο έπεσε νεκρός ο Λάμπρος Φούντας, ο οποίος θεωρείται με βεβαιότητα από την Αστυνομία ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Η βεβαιότητα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμετοχή του θύματος σε τρομοκρατική οργάνωση προκύπτει από την .......
ανάλυση των στοιχείων που βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος αλλά και από τη συλλογή πληροφοριών. Στην προσπάθεια για πλήρη εξιχνίαση της δράσης του Φούντα η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα πλήρη στοιχεία του θύματος προκειμένου να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση του αλλά και για τη γιάφκα που ενδεχομένως χρησιμοποιούσε με συνεργούς του.

Σε ανάλογες ενέργειες είχαν προχωρήσει και τον Ιούνιο του 2002, όταν από τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του προέκυψαν σημαντικές μαρτυρίες για τη γιάφκα της οδού Πάτμου και ξετυλίχθηκε το κουβάρι εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη».

Οι αστυνομικοί εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός στην οδό Κουντουριώτη ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με πλήρωμα περιπολικού, ανήκει σε ένοπλη οργάνωση της αποκαλούμενης «νέας γενιάς τρομοκρατών» και συγκεκριμένα στον «Επαναστατικό Αγώνα». Θεωρούν ότι πλέον έχει βρεθεί η άκρη του νήματος για τα άτομα που στελεχώνουν την εν λόγω οργάνωση.

Βημα