Δύο μόνο επιφανείς αυτού του τόπου είναι Έλληνες


Γράφει ο Λυσίας

Για μια ακόμα φορά, οι Έλληνες μένουμε αποχαυνωμένοι και απαθείς, μπροστά στην αχαρακτήριστη στάση των πολιτικών μας.
Μπροστά σε μια πρωτοφανή αλητεία, που χαρακτηρίζει την ίδια την πολιτική που υφαίνεται στον τόπο, τα τελευταία 30 χρόνια.
Αυτοί οι τόσο φλύαροι πολιτικοί μας, οι λαλίστατοι και φαμφαρώνοι, μπροστά στις δυσκολίες που περνάει ο λάος μας, απέκτησαν όλοι τους, μια ενορχηστρωμένη βουβαμάρα, που προηγούμενό της δεν υπάρχει.
Αυτοί που έφεραν τον τόπο, σ’ αυτό το χάλι. Αυτοί που έκαναν νόμους, για να διασφαλίζουν την ατιμωρησία, των κλοπών τους.
Που με θράσσος αλληλοκαλύπτονται στις λεηλασίες τους, άσχετα σε πια χρωματική απόχρωση απλώνουν τις ανομίες τους...
Αυτοί που κλείνουν τη Βουλή, για να μην ακουστούν οι ατιμίες τους, αυτοί δέχτηκαν, ύστερα από πολλές πιέσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής, να μειώσουν (τάχα) 10% από τις αποδοχές τους.
Αυτοί οι πάμπλουτοι! Όταν ο λαός, όταν ο .....φτωχός μεροκαματιάρης χάνει από τον μισθό του, το ένα τρίτο. Όταν του κόβουν τα δώρα του, τα κεκτημένα αυτά προνόμια, κατά 30%. Όταν τον έχουν στην ανεργία, με μια υποβαθμισμένη περίθαλψη, με υποβαθμισμένη παιδεία, με συντάξεις πείνας και κακομοιριάς, οι πολιτικοί δείχνουν να ζούνε σε εποχές ακμής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. ΝΤΡΟΠΗ τους. Δείχνουν απλά, πόσο νάνοι είναι.
Δύο τελικά επιφανείς αυτού του τόπου είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο πρώην Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος, που βγήκε και τους έκραξε και η Νανά Μούσχουρη, που παραιτήθηκε της βουλευτικής της συντάξεως...
Δύο μόνο, στάθηκαν κοντά στον δοκιμαζόμενο λαό. Όλοι οι άλλοι, πέρα βράχει. Αρκέστηκαν να κλωσσάνε τ’ «αυγά», τους κρίνοντες αλλήλους...
Και μεις βουβοί τους ανεχόμαστε...
Ως πότε ωρέ; Ως πότε παλικάρια, θα τους ανεχόμαστε; Ως πότε θα τους δίνουμε και το άλλο μάγουλο; Μιας και όλα τα άλλα μας τα έχουν πάρει; Ως πότε, θα είμαστε τόσο απαθείς;


ΛΥΣΙΑΣ