Γράμμα στον…Υψηλότατο

Γράφει ο Λυσίας


Νικόλαε, μην μας το κάνεις αυτό.

Μην μας στερήσεις, την χαρά, να σε απολαύσουμε γαμπρό, σε κάποιο…Greek island. Και μάλιστα, στον Πόρο, που σου προτείνουν οι φίλοι σου. Θα είναι μεγάλη η ευτυχία για μας. Και από τιμή, δεν σου λέω τίποτα. Μεγάλη η τιμή μας, να απολαύσουμε εσένα και τη γλυκιά ( σαν Barbie ) σύντροφό σου, σε ένα Ελληνικό ξωκλήσι, με φόντο το γαλάζιο του πελάγους, όπου θα σας προσφέρει το ιδανικό ντεκόρ, για το επιθυμητό ( σουρεαλιστικό ) σας φολκλόρ!

Θα προσφέρει και σε μας, το καμάρι, βρε παιδί μου, που ένας κοτζάμ πρίγκιπας (!) μας καταδέχτηκε. Πως ένας γόνος γνήσιας…Ελληνικής (!) οικογένειας, ακολουθώντας την παράδοση, παντρεύεται την καλή του, έτσι….λαϊκά. Στην γενέτειρά του!!!

Θα διευκολύνεις, Νικόλαε, και τον καρδιακό σου φίλο, υπουργό πολιτισμού κ. Γερουλάνο, να πεταχτεί κάπου κοντά, για να σε ...........
τιμήσει. Και να μην….μεταναστεύσει στάς Ευρώπας, για να ζήσει το μεγάλο πανηγύρι. Το σούπερ σόου του διεθνούς
jet-set.

Και μια που θα συμβούν, αυτά όλα τα γοητευτικά, Νικόλαε, κάνε και εσύ μια καλή κίνηση. Μια γενναιόδωρη πράξη, για να σε θυμόμαστε.

Τώρα που η πατρίδα (μας) περνάει ζόρια και μεγάλα οικονομικά προβλήματα, πες στον μπαμπάκα, να κάνει μιά έτσι και να δώσει κι αυτός το κάτι τις του. Ξέρεις, από αυτά που επί εκατόν πενήντα χρόνια, έχει κλέψει αυτός, ο πατέρας του, ο παππούς του, ο προπάππους του, από τον τόπο. Από τις απίστευτες λεηλασίες που έκανε το σόι του, στην άμοιρη αυτή χώρα. Γιατί μην μου πεις πώς όλα αυτά τα φράγκα που υπάρχουν σε τράπεζες όλου του κόσμου, κυρίως στην Αγγλία και στην Ελβετία, είναι προϊόντα δουλειάς. Γιατί το ότι θα μας δουλεύεις, θα είναι το μόνο σίγουρο. Και δεν κάνει Νικόλαε, παιδί μου. Δεν μασάμε.

Δώστε λοιπόν κάτι, από το πακτωλό των χρημάτων, που αποκτήσατε, από το δικό μας υστέρημα. Από τις απίστευτες ποσότητες χρυσού που μας πήρατε, από τα χιλιάδες είδη υψίστης τέχνης, και ιστορικής για μας σημασίας, που φάγατε.

Κάντε έστω, ένα ευαγές ίδρυμα. Και αφήστε τις μαλ…..ς περί φιλελληνισμού και τέτοια. Δείξτε έμπρακτα την ¨ αγάπη ¨ σας για τον τόπο. Και όχι με γλαμουράτες εμφανίσεις, στο Πόρτο Χέλι, στις Σπέτσες, ή στον Γαλατά, για ουζάκι και χταποδάκι…Αυτά στο Λόντον Σίτι, μπορεί να περνάνε…

Εδώ όχι. Εμείς δεν μασάμε. Υψηλότατέ μου….

Δείξτε μας το ύψος σας, έμπρακτα….Γιατί από δήθεν και θεωρία, αυτός ο τόπος χόρτασε. Δώστε κάτι από όσα μας πήρατε. Βοηθήστε τώρα, στα δύσκολα.

Ο Έλληνας, ξέρετε, Υψηλότατέ μου, αργεί να τα πάρει και να αγριέψει. Αργεί να ξεσηκωθεί. Άμα το κάνει όμως, τσούζει. Και τσούζει πολύ. Τόσο που δεν υποψιάζεσθε Νικόλαε. Ούτε και σείς, ούτε και τα άλλα αρπακτικά, τα λογίς κομματόσκυλα, που μας έχουν πιει το αίμα. Και εξακολουθούν να το κάνουν, πολύ προκλητικά.

Καταλάβατε κύριε Γερουλάνε; Φίλε του γλυκερού Νικόλαου;

Που μπήκες και συ ελέω Γιωργάκη, στο club, των V.I.P.

Ο λαός είναι πια πέρα από το όριο του και ¨ μη παρέκει ¨ .

ΛΥΣΙΑΣ