Επί του ..Χρηματιστηρίου: Δεύτερη μέρα μεγάλης ανόδου +2,37%

Επιμελείται ο Anti-Trader

Ανόδου συνέχεια σήμερα με τα βλέμματα στραμμένα στίς συναντήσεις κορυφής σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, αλλά και σε διάφορα επίπεδα.Συνάντηση Σαρκό-Γιώργου στο Παρίσι, τηλεδιάσκεψη κορυφαίων παραγόντων, έκτακτη σύνοδος της ΕΚΤ με θέμα την Ελλάδα κλπ, είναι μερικά απο αυτά που φτάνουν στα αυτιά μας από χτές και που δεν ξέρουμε ακόμα ποιό ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμά τους.Σε πρώτη ματιά φαίνεται πως θα υπάρξει κάποια ουσιαστικη πρακτική στήριξη πρός την Ελλ. οικονομία, αλλά οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή την ώρα είναι επισφαλής.Παίζονται πολλα στα τραπέζια των συναντήσεων αυτων.Απο την επιθυμητή ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, το κατα ποσον η ΕΕ λειτουργεί ως Ένωση η όχι, μέχρι την γαλλογερμανική διένεξη για την κυριαρχία στην ΕΕ.Η αλαζονική και αδιάφορη στάση των Γερμανών πρός τις οικονομιες που.......
δέχονται επίθεση δεν αρέσει σε πολλούς και οι επαφές όλων με όλους, δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι ακριβώς αποτέλεσμα θα βγάλουν. Υπομονή λοιπόν μέχρι αύριο.
Στα της αγοράς είχαμε μια σταθερά ανοδική συνεδρίαση, που στηρίχτηκε στην παραπάνω φημολογία.Πρωταγωνιστές και πάλι όπως και στην πτώση, ήταν οι τράπεζες.Όλα τώρα εξαρτώνται απο τις αποφάσεις που θα ληφθούν.Πάντως δεν θα μπορούσα να πώ πως βλέπω το ΧΑ πολύ ψηλότερα για την ώρα.Τα όποια θετικά μάλλον θα πρέπει να έχουν προεξοφληθεί μέχρι 30-50 μονάδες πιο ψηλά, γι αυτό χρειάζεται προσοχή ακόμα κι αν οι αποφάσεις είναι θετικές.Ενδεχόμενο ανοδικό άνοιγμα στην αυριανή συνεδρίαση δεν αποκλείεται να αποτελέσει αφορμή ρευστοποιήσεων είτε για τους ολιγαρκείς που αγόρασαν στις 1800 ,είτε για τους εγκλωβισμένους που δεν θέλουν να μετέχουν σε μιά τόσο ευάλωτη και ευμετάβλητη αγορά.Μόνο με όγκο κοντά και πάνω απο τα 400εκ. μπορεί να συνεχιστεί άμεσα η άνοδος σε πιο ψηλά επίπεδα(πάνω από τις 2000)
ΕΤΕ 14,40(4,35%) ΑΛΦΑ 7,05(2,92%) ΕΥΡΩΒ 6,00 (7,14%) ΟΤΕ 9,27(0,32%) ΔΕΗ 11,81(2,25%)