Άδειες κρατουμένων

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Μήπως θα πρέπει να επανεξετασθεί το μέτρο της χορήγησης «αδείας» στους έγκλειστους φυλακών για κάποιες μορφές κακουργηματικών πράξεων??

Δεν μιλάμε για έγκλειστους επειδή εξέδωσαν ακάλυπτη επιταγή ή επειδή δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ.

Μιλάμε για ληστές και δολοφόνους με πολύχρονες ποινές φυλάκισης.

Θα πρέπει να καταλάβουν τόσο αυτοί όσο και η «δημοκρατική» μας πολιτεία ότι η φυλακή δεν είναι ούτε στρατός, ούτε δημοσιοϋπαλληλική σχέση ώστε να χορηγείται άδεια.

Τι σημαίνει «άδεια»?? Βγες σκότωσε και ξαναέλα ??

Αναφέρομαι στο χθεσινό περιστατικό στο Βύρωνα όπου δύο «αδειούχοι» από φυλακή που δεν επέστρεψαν (όχι κορόιδα θα ήταν) μετά από πενθήμερη άδεια, αφόπλισαν χθες αστυνομικούς, ξεφτίλισαν την Αστυνομία, και .........
αιματοκύλισαν την περιοχή σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολίτες.

Η Δημοκρατία έχει κανόνες, και η εφαρμογή τους είναι κοινή για όλους.

Δεν προβάλλεται η έννοια της και το περί δικαίου αίσθημα με την παροχή της στερημένης ευκαιρίας σε κακοποιά στοιχεία να διαπράξουν αδικήματα για τα οποία τιμωρήθηκαν από την Δικαιοσύνη με την στερητική ποινή της ελευθερίας.

Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Η Αστυνομία ξέρει.

Έλεος πια με αυτή την εμμονή να επιδεικνύουμε διεθνώς ότι εξακολουθούμε να παραμένουμε κοιτίδα της (κακώς νοούμενης) Δημοκρατίας και η εγκληματικότητα να πορεύεται ανοδικά σαν τον δείκτη του χρέους μας.

Κατάργηση εδώ και τώρα του δικαιώματος παροχής αδείας σε ποινικούς για να μπορεί ο κόσμος (τουλάχιστον) να κοιμάται ήσυχος.

Φτάνουν τόσες άλλες σκοτούρες. Ας κυκλοφορούμε ελεύθερα και με τη ελπίδα να γυρίσουμε σπίτι μας.