Η …αναβίωση των «μπουρμπουλιών»


Γράφει ο Μαγια

Και .....«νεκροθάφτης» ο δήμαρχος Πατρέων Α Φούρας;

Καρναβαλιστές καταγγέλουν τον ίδιο και την παρέα του ότι, από πέρυσι προσπαθούν να σφραγίσουν την ταφόπλακα που έβαλαν στον πιο σημαντικό θεσμό=έθιμο του πατρινού καρναβαλιού, στα «μπουρμπούλια» Με ανοικτή επιστολή τους, αφού εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον εξοστρακισμό των «μπουρμπουλιών» από τον φυσικό τους χώρο, που είναι το δημοτικό θέατρο «Απόλλων», κατηγορούν τον Α. Φούρα ότι, υποβαθμίζει σκόπιμα τη μοναδική, παγκόσμια, καρναβαλική εκδήλωση με ταυτότητα, ενώ ταυτόχρονα μειώνει και συρρικνώνει την αίγλη του πατρινού καρναβαλιού. «Τα μπουρμπούλια-αναφέρουν-βιώνονται, διδάσκονται, περνάνε παραδοσιακά από γενιά σε γενιά. Και δυστυχώς για τους μοντέρνους και εκσυγχρονιστές εχθρούς τους δεν χάνονται, δεν σβήνουν».

Βέβαια, στην Πάτρα είναι γνωστό ότι, το θέατρο «Απόλλων» αντιμετωπίζει προβλήματα στατικής επάρκειας, αλλά τούτο είναι το ...........
τελευταίο που απασχολεί τον Α. Φούρα. Για να αντιληφθείτε το ποιόν του ανδρός αρκεί να σας αναφέρουμε ότι, ο αποψινός «χορός του δημάρχου» θα πραγματοποιηθεί στον ιδιωτικό χώρο της «Αχάια Κλάους». Και δεν ερυθριά ουδείς από το …φουριστάν, που ο δήμος της πόλης, η οποία διετέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006, έφθασε στο σημείο να μην διαθέτει ανάλογους χώρους.

Ωστόσο, την απάντηση δίνουν στην επιστολή τους οι ίδιοι οι καρναβαλιστές: «Έχουμε ορίσει μια ημερομηνία κατά την οποία ελπίζουμε ότι, θα γιορτάσουμε την αναβίωση των μπουρμπουλιών . Αυτή είναι η 14η Νοεμβρίου 2010. Είμαστε συμπολίτες που σας έχουμε τιμήσει αλλά μας απογοητεύσατε».



ΣΣ. Εκείνος ο ανεκδιήγητος αντιδήμαρχος Πολιτισμού (τρομάρα του…), Α.Σκαρμέας, του οποίου η μοναδική έννοια του είναι πως θα διασκεδάζει τον Φούρα, δεν ντρέπεται που η ΔΕΠΑΠ χρωστάει και της …Μιχαλούς;