Δύσκολοι καιροί για …παιδικές χαρές

Γράφει ο Μαγια


Αγκομαχάει, δεν τραβάει …η κυβερνητική μηχανή. Δεν το διαισθανόμαστε μόνο, το βλέπουμε κιόλας. Βέβαια, οι συνθήκες, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν είναι κανονικές, αλλά στους δύσκολους καιρούς και στις έκτακτες καταστάσεις ξεχωρίζουν οι ικανοί. Και οι ικανοί σε αυτή την κυβέρνηση, δυστυχώς, είναι λίγοι.

Ανεπιφύλακτα ναι, στην επιλογή νέων και φρέσκων προσώπων, αλλά δεν αποτελεί πανάκια εάν δεν διαθέτουν γνώσεις και στερούνται προσωπικότητας και οράματος. Μαθητευόμενοι μάγοι και παιδικές χαρές δεν ταιριάζουν με την περίσταση.

Απόλυτα δικαιολογημένη η σημερινή έκρηξη του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Εκτιμώντας ότι, υπάρχουν υπουργοί που δεν ......
.έχουν το απαιτούμενο πολιτικό βάρος, τούς κάλεσε να μην κρύβονται πίσω από τον πρωθυπουργό.

"Δεν είμαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα", σημείωσε και απευθυνόμενος προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Όπως τόνισε, αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, "θα έπρεπε να είχε έρθει στη Βουλή από το Νοέμβριο, έρχεται τον Απρίλιο και τελικά θα ισχύσει από του χρόνου".

Κανείς δεν αμφισβητεί, πως το φορτίο που έχει επωμισθεί η κυβέρνηση είναι βαρύ και σε αρκετές περιπτώσεις ασήκωτο. Εξ αυτού και μόνο του λόγου θα έπρεπε όσοι ανέλαβαν κυβερνητικές ευθύνες να ήταν κατάλληλα συγκροτημένοι και επαρκώς προετοιμασμένοι.