Αυτή τη φορά, η Πυθία και οι χρησμοί της, δεν βοήθησαν τον κ. Γερουλάνο


Γράφει ο Λυσίας


Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες περισυλλογής, στον υπουργό Πολιτισμού, στον κύριο Γερουλάνο, για να συνθέσει, την νέα διοίκηση της ΕΡΤ.
Και ο Δαλάι - Λάμα να ήταν, τέτοια αυτοσυγκέντρωση πια, δεν θα την έκανε. Και να έλεγε κανείς, πως μετά από αυτό το τετράμηνο, ( συν δέκα ημέρες) έκλεισε το θέμα, για να πάμε παρακάτω, καλά θα ήταν….
Όμως σ’αυτή την περισυλλογή, την τόσο πια μακρόχρονη, τα πνεύματα δεν βοήθησαν….Η Πυθία βαριόταν να δει σωστά τα πράγματα και άφησε τον υπουργό ακάλυπτο.
Γιατί να….δεν πρόλαβε αυτός να ¨ φυτέψει ¨, στο άγονο πια χωράφι της Αγίας Παρασκευής, την νέα διοίκηση και ο….¨ Χρυσός¨ απεδείχθη άνθρακας. Ο κύριος, λέει, Γαμπρίτσιος, μας βγήκε κακός γαμπρός. Και πως θα δώσουμε την νύφη, σε τέτοια χέρια.
Πάνε και οι εκατόν τριάντα ημέρες περισυλλογής, του κ. Γερουλάνου.
Πάει και το προξενιό, για την ταλαίπωρη νύφη….
Υπάρχει είπανε εμπλοκή του κ. Γαμπρίτσιου, με την ¨ Telepassport ¨ που διακινούσε το μαύρο χρήμα της ¨ Siemens¨. Οπότε….Μαύρη, μαυρίλα πλάκωσε.
Διότι, με τόσα πια σκάνδαλα που ¨καβούρντισε¨ στα ......
φουρνάκια της, αυτή η ¨Siemens¨, το να προσθέσουν και άλλο ένα, αυτό δεν είναι απλά πρόκληση, θα είναι καραμπινάτη πια συνενοχή.
Αυτό όμως που μου κάθεται, έτσι βαριά στο στομάχι, σαν μια απορία που ψάχνει να δει αν ο γιαλός γέρνει, ή εγώ στραβά αρμενίζω, είναι αν θα έπρεπε να περάσουν τέσσερις και πλέον μήνες, για να δει ο υπουργός, ότι το κελεπούρι του είναι
¨ καμένο¨ …..
Και μόνο ο Γαμπρίτσιος; Οι άλλοι ¨ γαμπροί¨ είναι καλύτεροι; Εμείς από αυτό εδώ το φιλόξενο βήμα, το επισημάναμε αρκετές φορές.
Πως και ο κ. Παπαγεωργίου, δεν κάνει για το δύσκολο πραγματικά έργο που θα πρέπει να αναλάβει. Σε έναν χώρο που δεν τον γνωρίζει. Και είπαμε στους συνεργάτες του υπουργού, να ψάξουν τον κύριο αυτό και την παρουσία του, στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στον οργανισμό ¨ Αθήνα 2004 ¨.
Εκτός και αν, για τους συνεργάτες του υπουργού, μετράει ένα και μόνο :
Βαθύ ΠΑΣΟΚ να είναι. Κι ότι θέλει ας είναι…
Και για τον κ. Κούλογλου εκφράσαμε σοβαρές ενστάσεις. Με κορυφαίο στοιχείο αυτό της ηθικής. Αλλά και για όλα τα άλλα μέλη. Που προέρχονται από το ίδρυμα
¨ Ανδρέας Παπανδρέου¨….
Αυτούς βρήκες ως ιδανικούς, για να σώσουν την ΕΡΤ, υπουργέ μου; Να τους χαίρεσαι. Η ΕΡΤ, δεν είναι ¨Telepassport¨. Ούτε ¨ Αθήνα 2004 ¨. Ούτε ίδρυμα ¨Ανδρέας Παπανδρέου¨ ….Δεν είναι φυσικά και για τα δόντια του κάθε Κούλογλου, που μπαίνει ως μέλος του Δ.Σ., για να ασκήσει βέτο και να πάρει εκείνες τις εκπομπές που είχε. Που αν έκανε ένα καλό στη ζωή του, ο Παναγόπουλος, αυτό ήταν ότι του τις έκοψε….Και φυσικά ο ¨ ικανός¨ δημοσιογράφος, τις πήγε αλλού. Μόνο που έφαγε από παντού πόρτα.
Αυτοί λοιπόν κύριε Γερουλάνε, θεωρείται ότι θα σώσουν την ΕΡΤ;
Και γι’αυτούς καμαρώνετε; Να τώρα που έσκασε η ανάμειξη του κυρίου Γαμπρίτσιου με κάποιο σκάνδαλο….
Και ¨έσκασε¨ αυτό, μετά που είδε ο Πρωθυπουργός, αυτούς όλους τους κύριους.
Αποδεχόμενος τον διορισμό τους. Και ¨ έσκασε¨ μετά που τους είδαν και τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλίου. Και οι δημοσιογράφοι και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες. Γι’αυτό το ατόπημα, ( δεν το λέω ρεζιλίκι, αν και θα έπρεπε ) δεν νοιώθετε υπουργέ μου έκθετος; Δεν εκθέτετε τον Πρωθυπουργό, όταν του εμφανίζετε πρόσωπα, για να αναλάβουν καίριες θέσεις, όταν δεν έχετε ψάξει το παρελθόν αυτών των προσώπων; Και στην πορεία αποδεικνύονται ακατάλληλα….Αφού όμως πρώτα, έχουν ανταλλάξει χειραψία με τον Πρωθυπουργό; Χειραψία αποδοχής…. Και έχουν περάσει από τον Ε.Σ.Ρ…..
Σας χρειάστηκαν κύριε Γερουλάνε τέσσερις και πλέον μήνες, για να εκθέσετε τον Πρωθυπουργό και να προσβάλετε ( με αυτά τα πρόσωπα της επιλογής σας ) τους θεσμούς.
Δεν θα πω ακόμα ότι είστε επικίνδυνος κύριε υπουργέ. Οι χειρισμοί σας όμως είναι άκρως επικίνδυνοι.
Αλλάξτε πυγές πληροφόρησης. Η Πυθία δεν σας έκατσε ευνοϊκά μάλλον.
Και οι χρησμοί της περί Γαμπρίτσιου, ήταν άστοχοι.
Ίσως, η κυρία Λίτσα Πατέρα, με πιο σύγχρονο άνεμο, να είναι πιο ουσιαστική.
Για δοκιμάστε….


ΛΥΣΙΑΣ