Ετσι θα πληρώσει η κυρά-Ανχελ τα 70δισ


Γράφει ο Μαγια

«Εδώ και τώρα τολμήστε και διεκδικείστε τις γερμανικές επανορθώσεις, που υπερβαίνουν τα 70 δισεκατομ», γράφαμε στις 17 Φεβρουαρίου. Δειλά είναι αλήθεια, αλλά με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι, η συζήτηση ανοίγει. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ήδη ερωτήσεις στη Βουλή και ζητούν ευθέως από την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο. Είναι αδιανόητο να βρισκόμαστε υπό οικονομική κατοχή 70 χρόνια μετά τη ναζιστική κατοχή.

Βίασαν την Ελλάδα και τώρα την κατηγορούν γιατί δεν είναι …παρθένα.

Ελπίζουμε ότι, θα πυκνώσουν οι φωνές ώστε να τολμήσει η κυβέρνηση και να προχωρήσει επιθετικά σε ρηματική διακοίνωση προς τη Γερμανία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει χρέος να .........
ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε ο πατέρας του, Ανδρέας.

Το 1995 έξι χρόνια μετά την ενοποίηση της Γερμανίας ο Α. Παπανδρέου ανακίνησε το ζήτημα και έδωσε εντολή στον έλληνα πρέσβη στη Βόννη να υποβάλει ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση, με την οποία να ζητά την έναρξη διαπραγματεύσεων για την τακτοποίηση των οφειλών. Όμως το θέμα κόλλησε επί του γερμανοτραφούς Κ. Σημίτη, με περίεργες, όπως είχαν καταγγείλει τότε αντιστασιακές οργανώσεις, δικαστικές διαδικασίες.

Πάντως το θέμα δεν έχει κλείσει. Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ανοίξει.

Τώρα που αισθανόμαστε την οργή της κυρά-Ανχελ, να σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό μας.

Όμως, ξέρουμε πολύ καλά ότι, η οργή αυτή είναι υποκριτική. Η ελληνική τραγωδία εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας, μέσω της υποτίμησης του ευρώ.

Να ρίξουμε μια ιδέα; Μήπως θάπρεπε, το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων, να γίνει μυριόστομη κραυγή εκατομμυρίων διαδηλωτών σε ολόκληρη τη χώρα;

Τι λέτε;



Σ.Σ. Οι μόνοι που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι οι σύγχρονοι «γερμανοτσολιάδες». Οι ποικιλώνυμοι λήσταρχοι του δημόσιου πλούτου.