Στον αέρα 2500 εργαζόμενοι στην παλιά Ολυμπιακή


Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής.

Περίπου 2.500 εργαζόμενοι στην παλαιά Ολυμπιακή επηρεάζονται από την κυβερνητική απόφαση να «παγώσει» την πράξη νομοθετικού περιεχόμενου με την οποία ρυθμίζονταν κάποια συνταξιοδοτικά και εργασιακά ζητήματα.

Μάλιστα, 1.800 υπάλληλοι δεν θα βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση! Πρόκειται κυρίως για τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που θα πρέπει πλέον να επιλέξουν σε πια δημόσια υπηρεσία θέλουν να μεταταχθούν.

Επίσης, άλλοι 700 περίπου εργαζόμενοι στην Πάνθεον, στην Olympic catering, στη Γαλλιλαίος και στην Ολυμπιακή καύσιμα, καθώς και οι υπάλληλοι των σωματείων της Ολυμπιακής, δεν θα απολαύσουν τα προνόμια των εργαζόμενων στην παλαιά Ολυμπιακή.

Όσοι μεταταχθούν δεν θα πάνε στη νέα ..........
υπηρεσία με το μισθό της Ολυμπιακής -όπως προβλεπόταν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου- αλλά με το μισθό της υπηρεσίας συν 500 ευρώ.

Οι πιλότοι χάνουν το προνόμιο που είχαν εξασφαλίσει να μπορούν να βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών από 1 έως 15 χρόνια και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην ΥΠΑ.

Όλα τα παραπάνω θα στοίχιζαν στο Δημόσιο περίπου 670 εκατομμύρια ευρώ.

Πολύ σημαντικό, όμως, εναι το γεγονός ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι σε ισχύ έως και τις 19 Φεβρουαρίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία που θα έπρεπε να γίνει η κύρωσή της. Αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε μπορούν να κατοχυρώσουν τα προνόμιά τους όσοι επηρεάζονται από την κυβερνητική απόφαση.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών τόνιζαν πως ο κύριος στόχος τους είναι να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, γνωρίζοντας πως οι περισσότεροι απ’ όσους θίγονται θα σπεύσουν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους έδινε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.