Η Αγροτιά εκπέμπει sos

Γράφει ο Ζ....

Αγαπητέ καφετζή

Με την ευκαιρια των αγροτικων κινητοποιησεων ηθελα να σου επισημανω ορισμενα πραγματα σχετικα με το τι συμβαινει σημερα με την ελληνικη γεωργια.
κατ' αρχην δεν προκειται για προβλημα αλλα για ζητημα το οποιο δεν τολμα ή δεν θελει να θιξει κανεις απο αυτους, δηλαδη τους εκαστοτε πολιτικους που χειριζονται τις τυχες πολλων παραγωγικων ταξεων και δεν ειναι δυνατον να εχω εγω αποψη και να μην εχουν οι εκαστοτε διοικουντες.
Στον αγροτικο τομεα τα τελευται 25 -30 χρονια διαλυσαμε οτι οργανωτικο σε υποδομη ειχε κανει και παραδωσει σε μας η προηγουμενη γεννια π.χ ΚΥΔΕΠ ηταν ενα εργαλειο που συγκεντρωνε και διαχειριζονταν τα προιοντα μας αλλα εμεις το κατακλεψαμε και το χρεοκωπησαμε και ετσι σημερα τα περισσοτερα προιοντα μας ειναι στην διαθεση του καθε καιροσκοπου.
Το σπουδαιοτερο ομως που κατα την αποψη μου ειναι η αναδιαρθρωση της ελληνικης γεωργιας και το ξεκαθαρισμα το ποιος ειναι αγροτης.
Θα εξακολουθησουν να υπαρχουν αγροτες του Κολωνακιου?
Θα εξακολουθησουν γιατροι δικηγοροι και ενα σωρο μεγαλοαστοι να εμφανιζονται σαν αγροτες και να εισπρατουν επιδοτησεις?
Δεν τους απεκλεισε κανεις το δικαιωμα να εχουν δικη τους γη αλλα δεν μπορουν ομως με την ανοχη της πολιτειας να καρπώνονται οτι δεν τους ανηκει, ή και να νοικιαζουν την γη σε ακτημονες αγροτες σε τιμες του μισου και πλεον εισοδηματος.
Πολλα εχω να γραψω, θα επανέλθω
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ