ΤΡΕΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Διαλέμπαμεσα τους, λένε στην Ιθάκη, δηλαδή μπήκε ο εξαποδώ μέσα τους και κάνουν ζουρλαμάρες. Μέρα παρά μέρα μας το πλασάρουνε από την τηλεόραση οι τηλεφλύαροι των μεσημεριανάδικων. Η τάδε ηθοποιός – συνήθως είναι η πιο ατάλαντη απ’ όλες- πήγε σε έναν «ειδικό» που της έκανε αναδρομή και βρήκε ότι σε προηγούμενη ζωή της ήταν αρουραίος (μα και μόνο που τ’ ακούς αηδία σούρχεται, όχι να το κάνεις βούκινο μαντάμ μας...) Ή όπως ακούσαμε πριν λίγες μέρες ότι γυναίκα δημοσιογράφος δήλωσε ότι σε αναδρομή την κοζάρησαν ότι σε προηγούμενη ζωή της ήταν άντρας και μάλιστα αλήτης (απωθημένο ή ποθούμενο άραγε...). Ή τέλος ο τάδε τραγουδιστής σε αναδρομή αποκαλύφθηκε ότι ήταν νερατζιά (να μην το κάνουμε θέμα αλλά ξέρετε αν κάποιος κάνει χρήση ουσιών μέχρι και κοντεσίνα βλέπει τον εαυτό και στον καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι κάτι άγνωστο όπως έχουμε δει τα τελευταία πολλά χρόνια...).

Για να το κάνουμε πιο λιανά, πρώτα γεννιόμαστε αρουραίοι, σε μια επόμενη ζωή, γινόμαστε άντρες, μετά γυναίκες, και μετά φυτά, θάμνοι, δέντρα ή και μπεκάτσες, γατούλες, και μετά σκυλάκια τσιουάουα... Τύφλα να έχει η επιστήμη, δηλαδή, που με το ζόρι έκανε έναν κλώνο ζώου από ζώο, και όχι ζώου από άνθρωπο ή το αντίστροφο. Αυτοί δε που τα ανακαλύπτουν όλα αυτά δεν είναι ειδικοί επιστήμονες όπως οι γενετιστές, βιολόγοι κλπ. Αλλά κάποιοι άλλοι που .......
δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της Γενετικής, αλλά αυτοαποκαλούνται
mentalists (πνευματιστές). Ασχολούνται δηλαδή με το υποσυνείδητο και όλο αυτό το φαινόμενο ονομάζεται Ανάδρομη Ύπνωση, τεχνική ύπνωσης που είναι πολλαπλά αμφισβητήσιμη ως προς την αξιοπιστία της και τις δυνατότητές της. Η αναξιοπιστία της κατά τους ειδικούς έγκειται συν τοις άλλοις και στο γεγονός, ότι επιθυμίες, φόβοι, η υποβολή ιδεών, φαντασιώσεις κ.ά. παρουσιάζονται ως δήθεν βιωμένα γεγονότα στο παρελθόν.

Με λίγα λόγια πρόκειται για μούφα και κουλαμάρες και μια ολόκληρη παγκόσμια μπίζνα που το προωθεί επειδή είναι πιασιάρικο θέμα για τις δυτικές κοινωνίες, που σε πείσμα κάθε λογικής σπαταλούν αφειδώς χρήματα για να ανακαλύψουν αν ήταν άνθρωποι, ζώα, πέτρες, εσπεριδοειδή ή κωνοφόρα δέντρα σε προηγούμενες ζωές. Υπάρχει μια ελληνική παροιμία που περιγράφει όλη αυτή την κατάσταση: «Άμα βλέπω , δεν το βλέπω , και το βλέπω όταν δεν βλέπω...». Κοινώς κουραφέξαλα.