Επί του ..Χρηματιστηρίου: Εκρηκτικό κοκτέιλ πτώσης και -5%!!!

Επιμελείται ο Anti-Trader

Τελικά το χθεσινό ξαφνικό κακό κλείσιμο ήταν προάγγελος κακών για το ΧΑ.Από τη μια είχαμε την έκθεση δυσπιστίας της Eurostat για τα στοιχεία που στέλνει η Ελλάδα, από την άλλη μια περίεργη κουβέντα για κυρώσεις προς την Ελλάδα, που έφθασαν να μιλάνε μέχρι για αποπομπή της Ελλάδας απο τη ζώνη του Ευρώ(!), και που φυσικά διαψεύστηκαν απο παντου, και στη μέση μια γενική διάθεση ανησυχίας στα ξένα χρηματιστήρια (επηρεασμένη από τα κακά αποτελέσματα της Alcoa στο καλημέρα των αποτελεσμάτων) που όπως έχουμε πει χρωστάνε διόρθωση.
Ολα αυτά, συν τη ρηχότητα του ΧΑ που το κάνει έρμαιο κινλησεων λίγων παικτών, ωδήγησαν σε τραγική πτώση! Το σημερινό πατατράκ δείχνει πως το 2300-2350 ήταν σαφώς "οροφή" που λειτούργησε ως φράγμα σε περαιτέρω άνοδο, κάτι που διαφαινόταν από τον αδύναμο όγκο των 2 τελευταίων ημερών.Ως πιο πιθανό σενάριο φαίνεται ο σχηματισμός w ,με πιθανότητα αναζήτησης νέων χαμηλών πολύ κοντα στα προηγούμενα .Αν λάβουμε υπ'όψιν και τις εκβιαστικές συμπεριφορές που .............
σίγουρα θα προκύψουν από ξένους και άλλους "επενδυτές" σε κάθε μέτρο που έστω και ελάχιστα θα στρέφεται εναντίον μεγάλων εταιριών, δεν μπορούμε να ειμαστε αισιόδοξοι για το επόμενο διάστημα. Οποτε ο καθένας ας κρίνει σύμφωνα με το επενδυτικό του προφίλ.Κερδισμένοι και σ'αυτό το γύρο όσοι αρκέστηκαν σε κέρδη της τάξης του 10%( πχ.ΕΤΕ από τα 18-20 ευρώ)
ΓΔ 2199,53 (-5%) ΕΤΕ 18,58(-6,26%) ΑΛΦΑ 8,00 (-8,05%) ΕΥΡΩΒ 7,98(-8,38%) ΟΠΑΠ 14,29(-5,29%) ΔΕΗ 13,50 (0%)......