Μας έκαναν τα 4 σε 3 (Χρόνια)


Τριετές πρόγραμμα «ανασυγκρότησης» και λιτότητας θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, με ριζικές αναπροσαρμογές δημοσιονομικών στόχων και χρονοδιαγραμμάτων. Βασική επιδίωξή της: να μη διακινδυνεύσει την απόρριψη του Προγράμματος Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης από το Εco/Fin και την Επιτροπή.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, του υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, της υπουργού Οικονομίας κυρίας Λούκας Κατσέλη, του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ.Σαχινίδη , ο κ. Γ.Παπανδρέου ζήτησε την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών και την ανάληψη όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών ώστε η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% να έχει επιτευχθεί εντός 3ετίας.

Κατά τον τρόπο αυτόν στην ουσία αλλάζει προς το αυστηρότερο το σχέδιο που είχε περιγράψει προ μερικών εβδομάδων ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στο Ζάππειο και τροποποιούνται οι στόχοι για τη μείωση του ...........
ελλείμματος, ούτως ώστε στο τέλος του 2010 να έχει υποχωρήσει κατά τέσσερις μονάδες στο 8,7% και τα επόμενα δύο χρόνια κατά 3%, με απώτερο στόχο στο τέλος του 2012 να βρίσκεται κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

ΒΗΜΑ