Bush = War Criminal

Γράφει ο Αϊκούτ Καδήρ

Πέρασε αρκετός καιρός από την απομάκρυνση των Bush και Blair από την εξουσία. Οι Αμερικάνοι γιορτάζουν τη σταδιακή τους αποχώρηση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και το όλο θέμα μπαίνει στο περιθώριο με την εναλλαγή εξουσίας στις ΗΠΑ. Αλλά η αδικία των εγκλημάτων πολέμου κατά του Ιρακινού και Αφγανικού λαού θα μείνει εκεί να στοιχειώνει το δυτικό κόσμο και να μεταγγίζεται σε νέες αδικίες. Ποτέ δεν είναι αργά για την απόδοση δικαιοσύνης. Το αίτημα να συλληφθούν, να δικαστούν και να καταδικαστούν οι εγκληματίες πολέμου Bush- Blair πρέπει να επανέλθει. Ο Obama ήρθε στην εξουσία στις ΗΠΑ για να αλλάξει την εικόνα των ΗΠΑ προς τον υπόλοιπο διεθνή κόσμο. Άρα αν πραγματικά θέλει να κάνει κάτι και δεν πήρε έτσι για το κέφι του το βραβείο Nobel πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bush.

Σίγουρα μια τέτοια δίκη θα εξελισσόταν σε μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Αλλά μάλλον δυστυχώς ονειρεύομαι πράγματα τα οποία δεν θα γίνουν ποτέ διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ένας χαζό-χιτλερικός Bush, το πρόβλημα είναι σ' όλους αυτούς που μοίρασαν τους ρόλους που μοιράζουν ρόλους στης ίδια παράσταση κάθε φορά. Το πρόβλημα είναι και ο δικαστής που θα τους δίκαζε για εγκλήματα πολέμου. Το πρόβλημα σε τελική ανάλυση είναι το καπιταλιστικό σύστημα που για να επιβιώσει χρειάζεται να καταστρέφει και να αφανίζει ολόκληρες περιοχές με τους πληθυσμούς τους, διαλύει ολόκληρους λαούς, δημιουργεί τεχνητές οικονομικές κρίσεις και δυναμώνει περισσότερο από ΑΔΙΚΟΥΣ πολέμους που γίνονται.


Αλλά το γενικευμένο κακό δε μπορεί να αναιρέσει το αίτημα μας. Όσο σκατά κι αν είναι ο κόσμος, όσο σάπιος και άγριος έτσι που να τους δικαιώνει, δε σημαίνει ότι μπορούμε να τους ..........
αφήσουμε. Η δικαιοσύνη είναι κουτσή, αλλά φτάνει πάντα στο αποτέλεσμα- σημείο που πρέπει. Αλλά σήμερα πλέον δεν έχει μείνει καμιά ελπίδα για τους αδικημένους. Όπως είχε πει ο Ανάχαρσις Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν. Οι δυνατοί, οι πλούσιοι, οι έχοντες εξουσία και οι ΑΔΙΚΟΙ πάντα θα βρουν τρόπους να σώσουν τον κόλο τους. Έτσι έγινε στο παρελθόν, έτσι θα γίνει και στο μέλλον. Είδατε τι έγινε με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στον οποίο του φόρτωσαν ακόμα και τα εγκλήματα πολέμου που έχει κάνει ο Κλίντον και ο Bush.



Πάντως η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ξεχνάει και ούτε πρέπει να συγχωρεί. Πρέπει πάντα να συνεχίζουμε να παλεύουμε για την δικαιοσύνη και την ισότητα γιατί αυτές τις δύο αξίες πρέπει να προστατέψουμε και αυτές θα μας προστατέψουν όταν θα έχουμε προβλήματα. Παράλληλα μην ξεχάσετε όμως όσοι το τολμούν χαρακτηρίζονται τρομοκράτες και εκτελούνται στην αγχόνη της «Δημοκρατίας».

Του Αϊκούτ Καδήρ

Β΄έτος Νομικής ΔΠΘ